Boardgames

Nedeljne vesti 5.07. – 12.07.2019: Zlatni vođa zove sve ortake

Pucketanje radija:

  • Khhh… khhh… Zlatni vođa… khhh… Zlatni vođa zove!
  • Da, zlatni vođo?

  • Naru…. khhh… soki…. khhh…. i grisi… khhhh…

  • Zlatni vođo! Da li se čujemo?

  • Da, izvin’te, prolazili smo kroz tunel. Donosimo nove društvene igre, nek neko trkne do prodavnice po sokiće i grisine, igramo se celo veče!

 

Ishtar

Ishtar

Bruno Cathala je predstavio novu igru koju je razvio u saradnji sa Evanom Singom za IELLO. Ova igra će nas odvesti do visećih vrtova Vavilona, tj. zadatak će biti da pustinju pretvorimo u prelepu oazu. Ishtar: Gardens of Babylon će biti igra kontrole teritorije, donošenja rizika i ubadanja radnika protivniku u sred bašte, a izlazi u oktobru.

Golden Sails (PHOTO: MeeplePeat (BGG))

Golden Sails (PHOTO: MeeplePeat (BGG))

Mayday Games je najavio izlazak The Golden Sails gde će igrači, ponovo, biti u ulozi pomoraca, kapetana i trgovaca koji će, jelte, trgovati raznim dobrima i truditi se da ih neokvašene doteraju do raznih luka. Dobra će se draftovati dok će “magije” poboljšavati kvalitet istih. Igru je dizajnirao Jurij Žuravljov i licencirana je od ruskog izdavača Hobby World.  Izlazak igre se očekuje do kraja godine.

Star Wars X-Wing: Epic Battles

Star Wars X-Wing: Epic Battles

Fantasy Flight Games sprema dodatak za Star Wars X-Wing 2E koji će dozvoliti da se više igrača zajedno nađe za istim stolom i u glas viče “Pju, pju, pju!”. Ekspanzija The Epic Battles donosi pravila za partije sa većim brojem minijatura i većim brojem igrača. U kutiji se nalazi 11 novih scenarija među kojima se nalaze i timske i svako za sebe varijante. Scenariji su zamišljeni da se igraju u većim timovima kao i za partije u kojima se koriste i poveći brodovi koji su objavljeni prošle godine. Tu su i pravila za korišćenje više letilica istog tipa, grupisanih u “krila” kao i očekivana gomila žetona, markera, brojčanika, karata, kockica i ostalih pomagala koja su potrebna svakom pilotu. Očekivani izlazak ove ekspanzije je tokom četvrtog kvartala ove godine.

Labyrinth: The Card Game

Labyrinth: The Card Game

River Horse Games je najavio Jim Henson’s Labyrinth: The Card Game, treću po redu igru baziranu na ovom filmskom klasiku. Posle igre sa minijaturama i RPG naslova stiže nam i kartična verzija. Igra koristi likove iz filma i lepi ih na karte koje se koriste u ovoj adutskoj igri iz srednjeg veka. Igra se u parovima a cilj je odneti što više ruku dok se trudite da sačuvate najbolje karte. Napredna verzija igre donosi i dodatna pravila praćenja znaka i boje. Ilustracije je radio Ralf Horsli (Magic: The Gathering, Lords of Waterdeep, Shadow of Brimstone i Talisman). Tačan datum izlaska ove igre nije poznat.

 

Tricky Druids

Tricky Druids

Nije lako biti druid, barem u slučaju igre koja nam ovog leta dolazi iz Pegasus Spiele. Tricky Druids je igra sa puno rolanja kockica i trgovine između igrača – samo ono što drugi nisu pokupili ostaje za vaš čarobni napitak, ali morate paziti i da ne pokupite previše sastojaka. Igra će se naći u prodaji sledećeg meseca tokom Gen Con sajma.

Nakon veoma uspešne Kickstarter kampanje, polukooperativna igra sa minijaturama Court of The Dead: Mourners Call dolazi i u prodavnice širom sveta. Izdavač Project Raygun koji je u vlasništvu USAopoly, najavio je da će borbu između raja i pakla doneti u prodavnice ovog avgusta. Court of the Dead postavlja igrače u uloge gildi podezmlja, koje će pokušavati da sakupe što više prestiža, ali i da izvrše određene zadatke za Smrt. Tajni zadaci, saradnja između zaraćenih suseda silom prilika i fantastične ilustracije su ono što vas očekuje u ovoj velikoj kutiji.

 

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.