Card Games

MTGA Mythic Championship III – Argentinac Matias Leverato podigao šampionski pehar

Matias Leverato je šampion Mythic Championship III turnira, prvog Magic: the Gathering Mythic Championship-a koji se igrao preko MTG Arene, održanog prošle nedelje u Las Vegasu.

Učešće na ovom turniru i šansu za osvajanje vrednih novčanih nagrada iz fonda od 750 000 dolara izborilo je 68 ranije kvalifikovanih takmičara. Format turnira sva tri dana je bio best of 3 Standard Constructed. Prvog dana se igralo po švajcarskom sistemu, a drugog i trećeg dana po sistemu duple eliminacije.

Četvorica najboljih, Matias Leverato, Bred Nelson, Šahar Šenhar i Kai Bude su se trećeg dana borili za novčanu nagradu od 100 000 dolara, 50 Mitik poena i poziv za Magic: The Gathering World Championship.

Leverato nije važio za favorita ali je vešto upravljajući Simic Nexus špilom nizao pobede i u finalu savladao Breda Nelsona koji je igrao Esper Hero špil. Najzastupljeniji špil je bio Esper Control (25%) pa zatim Esper Hero (13,24%), Izzet Phoenix (13,24%), Bant Ramp (11,76%) itd. Ako vas zanimaju detalji oko zastupljenih špilova i njihv sastav, pogledajte listu prijavljenih špilova.

Na ovom trećem po redu Mythic Championshipu odigran je, po mišljenju mnogih, najbolji meč u istoriji Magic The Gathering. Preporučujemo da pogledajte Esper ’’mirror’’ meč između dve ikone Medžik sveta Kai Bude i Šota Jasooke.

Sve u svemu, Magic: The Gathering Mythic Championship III je prošao uspešno. Velika gledanost, zanimljive partije i prenos kakav dolikuje esports igrama. Sve ovo je moguće zbog MTG Arene koja se pokazala kao kvalitetan medijum za igranje i gledanje Medžika.

Možemo samo da očekujemo još kvalitetnije i uspešnije predstojeće turnire.

Autor: Javorko Petričević

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.