Games

Wizards of the Coast startovao profesionalno ligaško igranje u MTG Arena

Wizards of the Coast je najavio početak Magic Pro League takmičenja za 32 najbolja igrača na svetu.

Profesionalno ligaško igranje stiže u Magic: The Gathering Arena u obliku Magic Pro League koja startuje 11. maja. Magic Pro League (MPL) je skupila 32 najbolja igrača na svetu koji će se takmičiti u divizijama. Ovo će trajati tri “split”a, od kojih će svaki finansiranti MTG Arena Mythic Championships sa 750.000 dolara.

Prvi split, nazvan Spark Split, deli igrače u četiri divizije, gde će najbolji iz svake dobiti garantovano mesto na drugom danu takmičenja na Mythic Championship III. Igrači će svake nedelje u Spark Splitu igrati Standard na dve dobijene. Mečevi će biti prenošeni lajv i u skraćenom formatu subotom od 21h do 1h posle ponoci. na MTG twitch kanalu.

Spark Split će trajati od 11. maja do 8. juna. Poznati su i datumi odigravanja druga dva Splita. Split 2 (Core Split) će trajati od 3. avgusta do 7. septembra i vezan je za Mythic Championship V koji je planiran za septembar. Split 3 (šifrovano ime “Archery”) će trajati od 5. oktobra do 2. novembra i povezan je sa Mythic Championship VII u novembru.

This slideshow requires JavaScript.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.