Journal

Wizards of the Coast objavio detaljnu listu Magic The Gathering esports turnira za 2019

Wizards of the Coast je objavio raspored turnira za 2019. godinu koji spadaju u najavljeni Magic: The Gathering 2019 esports plan. U objavi se nalaza i detalji o strukturi samih takmičenja.

Godina će biti podeljena podjednako na turnire sa ”papirnom” verzijom Magic: The Gathering i na digitalne turnire u MTG: Areni. Igranje u obe verzije će biti istovetno. Razlikovaće se samo u načinju prenošenja i metodu kvalifikacija.

Najviši nivo takmičenja u sezoni će biti na Mythic Championships turnirima, na kojima će se sukobiti članovi Magic Pro lige i izazivačima koji su svoje mesto zaradili kroz serije kvalifikacija.

Sezona će biti zaokružena sa Magic World šampionatom na kome će nagradni fond biti 1 milion dolara. Na ovom finalnom turniru pobednici svakog Mythic Championship turnira će odmeriti snage sa Havijerom Domingezom, aktuelnim svetskim šampionom, kao i sa top 4 igrača iz Magic Pro lige i 4 igrača sa najboljim rezultatima van ove lige.

Magic The Gathering je je trenutno jedini esport naslov koji aktivno podržava digitalnu i dugotrajnu takmičarsku scenu za identični fizički proizvod.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.