Articles

Magic World Championship 2018 – Havijer Domingez šampion sveta

Las Vegas je proteklog vikenda bio domaćin najprestižnijeg Magic turnira.

U gradu greha održao se Magic World Championship, na kojem su se 24 najbolja igrača na svetu nadmetala za šampionsku titulu, pro poene i vredne novčane nagrade. Nagrada za pobednika je iznosila 100 000 dolara a ukupni fond je bio 300 000 dolara.

U petak, posle tri runde Dominaria Booster Drafta i četiri runde Standard Constructeda, najbolji su bili Havijer Domingez (RB aggro), prošlogodišnji finalista, i Gregor Kovalski (RB aggro) sa skorom 6-1.

Više od polovine takmičara je igralo RB aggro, što je i bilo očekivano, a iznenađenje je bio špil Mono Blue aggro Kena Jukihiroa koji je prvi dan završio sa skorom 5-2.

Rezultati posle prvog dana

Iako su u Las Vegas došla 24 igrača, na turniru je bio jedan manje takmičar jer je Geri Tompson odlučio da iz protesta otkaže svoje učešće. On je ovo uradio kako bi skrenuo pažnju na nezadovoljavajuće stanje profesionalne Medžik scene. Razlozi su detaljno opisani u poruci koju je ostavio na Redditu.

Njegov postupak je zasenio prvi dan takmičenja jer se po društvenim mrežama više pričalo o tome nego o samom turniru. Videćemo kakav će odgovor uslediti od Wizards i da li će nešto promeniti oko poboljšanja uslova i statusa najboljih igrača.

U subotu je format takmičenja bio isti a u najboljih 4 su se plasirali: Havijer Domingez, Gregor Kovalski, Bendžamin Stark (Red aggro) i Šahar Šenhar (WU gift) koji su nastavili takmičenje u nedelju.

U poslednjoj rundi drugog dana je diskvalifikovan Ken Jukihiro.

FOTO: Wizards of the Coast

FOTO: Wizards of the Coast

Rezultati posle drugog dana

Poslednjeg dana takmičenja Havijer Domingez je u polufinalu pobedio Šahar Šenhara, a u finalu je bio bolji od Gregora Kovalskog i tako postao prvi Španac sa titulom svetskog šampiona. On je pored titule osvojio i 100 000 dolara, dok je drugoplasirani Poljak osvojio 50 000 dolara. Učesnici turnira su dobili za svaku pobedu u swiss rundama nakon prve tri pobede po 1 pro poen i po 2 pro poena za svaku pobedu u top 4. 

Pobednik je dobio i Platinum status za narednu sezonu.

FOTO: Wizards of the Coast

FOTO: Wizards of the Coast

Timsko takmičenje

Pored World Championship-a održano je i finale u timskom takmičenju 2017–18 Magic Pro Tour Team Series između Hareruya Latin i Ultimate Guard tima. Format je bio Team Sealed Guilds of Ravnica, novog seta koji će za par dana biti i zvanično pušten u igru. Šampionsku titulu i 102 000 dolara osvojio je tim Ultimate Guard a ovde možete dobiti detaljnije informacije o rang listi.

FOTO: Wizards of the Coast

FOTO: Wizards of the Coast

Autor: Javorko Petričević

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.