Boardgames

Od sada možete praviti svoje Chronicles of Crime avanture

Ako ste među onima koji obožavaju da prave ”kućna pravila”, ovaj alat je upravo kao stvoren za vas.

Kao što je najavljivao, Lucky Duck Games je objavio alat za pravljenje novih slučajeva i kampanja za detektivsku igru Chronicles of Crime. Community Editor, kako glasi naziv alata, je potpuno besplatan i radi na Windows 7, 8 i 10, a instalacija je velika svega 20MB.

Kako je ipak u pitanju veoma složen alat sa kojim možete napraviti sve ono što je izdavač već objavio u igri (uključujući i panoramske slike mesta zločina), potrebno je podosta učenja i eksperimentisanja da bi se dobili kvalitetni rezultati. Zato se na istom sajtu može naći i serija video tutorijala i pratećih tekstova koji će vas provesti kroz čitav proces pravljenja jednog slučaja za Chronicles of Crime. Kad kažemo čitav mislimo bukvalno – prvo ćete učiti kako zapravo da napišete scenario, a tek kasnije kako sve sto sklopiti u aplikaciji. Sama aplikacija vam daje poprilično slobode za promenu pravila igre, uključujući i to koliko vremena će vam svaka akcija dodavati na sat, tako da očekujemo da vidimo vrlo zaguljene scenarije.

Igrači su pozvani da okače svoje kreacije na BGG forumu kako bi drugi mogli da ih testiraju, a izdavač najavljuje i da će biti prilika da vaši scenariji završe kao oficijelni deo igre. Za slučaj da niste upoznati sa jednom od najboljih igara prošle godine, pročitajte našu Chronicles of Crime recenziju u kojoj smo rekli da igra zaslužuje da se nađe u kolekciji svakog ljubitelja dobre misterije.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.