Boardgames

Nedeljne vesti 22.2. – 1.3.2019

Proleće, evo ga  tu je. Samo što nije. Kao i nove igre. Ah te nedeljne vesti, stalno objavljuju nove naslove koje moramo da čekamo. Ali ljubav je lepa samo dok se čeka, kažu, tako da uživajte u lepoti! Ove nedelje donosimo vam vesti o novom rolaj-škrabaj naslovu iz Renegade Game Studios kao i o početku jednog lepog prijateljstva Capstone Games i železnica. Popularni konzolski naslov koji spaja Sqare Enix i Diznija, Kingdom Hearts biće umešan u loncu sa Talismanom u nadi da ispadne nešto prigodno za uho, grlo i nos. Tu su još i Hako Onna, japanska horor igra po prvi put na engleskom jeziku kao i SpyMaster i Terramara. Uživajte!

Talisman Kingdom Hearts

Talisman Kingdom Hearts

Zašto je USAopoly izabrao baš Kingdom Hearts za novu verziju klasične igre Talisman verovatno samo oni znaju (osim što je igra konačno dobila finalno poglavlje nedavno). Fantazijska društvena igra će kasnije ove godine tako dobiti Final Fantasy i Disney kolorit, a igrači će birati između Mikija, Šilje, Sore i ostaloh popularnih likova sa mnogo čudnijim imenima. Kockice, tokeni i ostali propratni materijal će biti u Kingdom Hearts stilu, a igra će podržavati do 6 igrača.

Terramara

Terramara

Quined Games je najavio 25. igru u svom opusu Masterprint igara. Terramara nas vodi na sever Italije tokom Bronzanog toba, tojest 1500. godinu pre nove ere. Preuzećemo uloge poglavica klanova koji istražuju zemlju van svoje mesne zajednice, trguju sa drugim selima i pronalaze sveta mesta a sve to zarad development poena kojima pobeđuju u igri. Proizvodnja igre će biti finansirana putem Kickstartera, a u narednim mesecima nas očekuje više informacija.

Irish Gauge

Irish Gauge

Capstone Games i Winsome Games su se udružili kako bi ovjavljivali serijal igara koje zovu ”Iron Rails” serijal, a zajedničko svim igrama će biti izgradnja železnica, planiranje ruta i trgovina deonicama. Prva u serijalu će biti Irish Gauge, reprint igre koju je Winsome Games objavio 2014. godine. Novo izdanje donosi osveženi izgled i crteže Iana O’Tula, a u prodavnicama se očekuje tokom jeseni ove godine.

Spymaster

Spymaster

Calliope Games je prikazao nekoliko novih naslova na New York Toy Fare među kojima je i SpyMaster dizajnera Set Džonsona (HeroClix, Double Double Dominoes). Igrači su u ulozi gospodara špijuna koji šalju svoje špijune da izšpijuniraju druge špijune u svojim špijunskim misijama. Uf, samo pet puta….Elem, igra koristi poznati “ja sečem ti biraš” metod za distribuiranje karata špijunskim agencijama, koje ove karte koriste da pomeraju agente između lokacija, skupljaju informacije i završavaju misije. Igra takođe sadrži i meta-igru, gde igrači skupljaju informacije sakrivene u kutiji igre i njenim komponentama da bi naučili kako da je igraju. SpyMaster stiže u prodavnice u trećem kvartalu tekuće godine.

Hako Onna

Hako Onna

Ljubitelji horora, za vas Wizkids sprema englesko izdanje popularne japanske igre Hako Onna (u slobodnom prevodu ”Žena iz kutije”). Originalno izdata 2016. godine, igra postavlja jednog od igrača u ulogu naslovnog duha koji se krije u kući sačinjenoj od 9 pločica. Ostali igrači istražuju kuću i pronalaze predmete kojima će se odbraniti od duha, dok se Hako Onna kreće tajno i maskira u predmete razasute po kući. Pritom, istražitelji moraju biti tihi, inače će lupanjem šerpi i lonaca probuditi zlo koje se krije u kući. Igra bi u prodaji trebalo da se nađe tokom septembra.

Hex Roller

Hex Roller

I Renegade Games se priključuje roll and write maniji koja u poslednje vlada svetom društvenih igara. Najavilu su igru Hex Roller, stratešku igru u kojoj ćete rolati kockice i pokušavati da spojite što više šestouglova na papiru i tako sakupite bodove. Igra koristi šestostrane kockice, ali sa brojevima koji idu od 3 do 8 i jedna partija traje svega 5 minuta. Hex Roller izlazi tokom maja ove godine.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.