Boardgames

Wizkids najavio novo izdanje Warhammer 40.000: Relic

Kao što smo pretpostavili, nekadašnja FFG izdanja se vraćaju u prodaju.

WizKids je najavio da će objaviti još jednu igru koju je Fantasy Flight Games svojevremeno izgubio sa prestankom saradnje sa Games Workshop. U pitanju je Relic, odnosno Talisman smešten u mračnu tamu 41. veka. Warhammer 40k verzija igre nas vodi u Antian Sector, a igrači biraju po jednog od 10 likova koji imaju različite sposobnosti. Cilj nije uvek stići do centra table (a svakako ne i da prevrnete sto u agoniji, prim. aut.), jer ćete birati između nekoliko scenarija. Nažalost, rolanje kockice pre kretanja je i dalje prisutno.

Razlike između nove i stare verzije igre su kozmetičke prirode, tako da se očekuju detaljnije figure i blago kvalitetnije karte. Uostalom, tako nešto smo videli i sa Fury of Dracula 4th Edition koju je WizKids objavio prošle godine. Igra izlazi ovog juna u dva (poprilično skupa) izdanja – standardno koje će koštati 70 dolara i Premium koje će koštati čak 120$. Jedina poznata prednost Premium izdanja će biti ofarbane figurice. Ekspanzije Nemesis i Halls of Terra nisu uključene i za sada se ne spominje njihov reprint.

Bili fan Relica ili ne, čak i sama najava znači da se ozbiljno pristupilo vraćanju popularnih igara na tržište. Ako ništa, ovo nam daje nadu da ćemo ponovo videti Forbidden Stars i, možda, ekspanziju na kojoj se uveliko radilo kada je licenca istekla.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.