Boardgames

WizKids i Games Workshop udružuju snage

Dva giganta u proizvodnji minijatura su udružili snage. A to znači samo jedno – još više Svemirskih Marinaca!

Iz WizKids je danas otkriveno da je napravljen višegodišnji ugovor sa kompanijom Games Worshop kako bi franšiza Warhammer 40,000 stigla na još više stolova. Saradnja između ove dve kompanije uopšte nije iznenađenje jer su obe specijalizovane za proizvodnju kvalitetnih minijatura, s tim što je WizKids dodatno to razvio svojim HeroClix programima kao i već ofarbanim figuricama baziranim na raznim franšizama

Ugovor između ovih kompanija podrazumeva da ćemo Warhammer 40,000 videti kao dve nove društvene igre, koje tek treba da budu najavljene, ali i takozvane ”dicebuilding” igre, najverovatnije u okviru izuzetno popularne Dicemasters serije. Za sve koji su se pitali šta će se desiti sa društvenim igrama koje su ugašene kada je prošle godine raskinut ugovor između Fantasy Flight Games i Games Workshop, dobra vest je da će WizKids preuzeti na sebe reizdavanje igara. To uključuje uvek popularnu igru dedukcije Fury of Dracula i Relic, 40K verziju klasične igre Talisman.

Konkretnije informacije o novim igrama i reizdanjima se tek očekuju, a iz WizKids najavljuju da će prve igre nastale iz njihove saradnje sa Games Workshop početi da izlaze sredinom 2018. godine.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.