Boardgames

Nedeljne vesti 13.4. – 20.4. 2018

Ovonedeljne vesti su pune velikih imena i izdavača. Toliko najavljenih noviteta da smo se bavili nezahvalnim poslom biranja najvažnijih. High Society dizajnera Rajnera Knizije, dobija novo reizdanje posle 10 godina, a Wizkids se sprema za novu ediciju kultnog hita Fury of Dracula. Fantasy Flight Games je najavio novu ekspanziju za Imperial AssaultTurrants of Lothal a Asmodee sprema novu ekspanziju za pričaonicu T.I.M.E Stories, pod imenom Brotherhood of the Coast, jer je glupo da u 2018. nemate igru sa piratskom temom. Talentovani i produktivni Rajan Lukat je potpisao ekskluzivan ugovor sa Target prodavnicama, te će njegov sledeći nasov Megaland biti dostupan samo u njima. Z-Man Games je najavio Race to the New Found Land, u kojoj nema pirata.

Detaljnije informacije o ovim igrama pročitajte u nastavku teksta:

High Society

High Society

Klasična igra licitacije, Doktora Rajnera Knizije, High Society posle 10 godina dobija novo izdanje. Za osvežavanje igre koja je originalno izdata 1995. godine u Nemačkoj od strane Ravensburgera, zadužen je engleski izdavač Osprey Games. Za igru visokog društva gde se svi glume da imaju pare a u stvari su švorc, nove ilustracije u Art Nouveau stilu je radila Medusa Dollmaker. Osprey Games je najavio izlazak novog izdanja za 22. maj.

Megaland

Megaland

Talentovani Rajan Lukat i njegov studio Red Raven Games će novu laganu igru Megaland prodavati isključivo kroz Target prodavnice. Dizajner se odlučio na ovaj potez jer želi da podrži lokalne prodavnice i da njegove igre upoznaju ljudi koji nemaju dodira sa njegovim radom. U ovoj igri izazivanja sreće koja je smeštena u svet video igre, igrači će skupljati blago i boriti se sa monstrumima. Igra će se pojaviti u Target prodavnicama ove jeseni.

Race to the New Found Land

Race to the New Found Land

I ove nedelje nešto novo od Z-Man Games. Race to the New Found Land su dizajnirali Martin Kalenborn i Johan Širer. U ovoj igri smo u ulozi velikih evropskih porodica koje se takmiče za kontrolu i uticaj nad novootrivenim teritorijama u Severnoj Americi. Gradićemo flote i trkati se do novih teritorija koje ćemo se truditi da zauzmemo pre drugih igrača. Takođe je potrebno obezbediti dovoljno resursa da bi se preživelo putovanje preko okeana kao i da bi se obezbedio uspešan start kolonije. Igra je najavljena za treći kvartal 2018. godine.

 

Imperial Assault: Tyrants of Lothal

Imperial Assault: Tyrants of Lothal

Fantasy Flight Games je najavio još jednu veliku ekspanziju za svoju ”dungeon crawling” Star Wars igru. Imperial Assault: Tyrants of Lothal doneće u igru zloglasnog admirala Thrawna iz animirane serije Star Wars Rebels, a u mini kampanji sa 6 poglavlja imaćete priliku da se borite i protiv Death Troopers (nadamo se, pre nego što su postali zombiji). Ova ekspanzija će doneti i dve skirmish misije sa novim komponentama za table, dok će pored nje istovremeno biti u prodaji četiri male ekspanzije sa novim herojima i kartama. Sve ovo se u prodaji očekuje tokom trećeg kvartala 2018. godine.

 

T.I.M.E Stories: Brotherhood of the Coast

T.I.M.E Stories: Brotherhood of the Coast

Uvek popularna kooperativna vremensko-putujuća igra TIME Stories (izvin’te ali tačkice kucati neću) odvešće nas na Karibe u gusarska vremena. Brotherhood of the Coast je nova velika priča smeštena na kraj 17. veka u tzv. ”Zlatno doba piratstva”, a igrači će imati zadatak da otkriju šta se desilo sa prethodnom grupom agenata koja je otišla na Karibe i netragom nestala. Asmodee će u narednom periodu otkriti još detalja o ekspanziji, a pretprodaja je već počela. Brotherhood of the Coast izlazi ove jeseni.

 

Fury of Dracula

Fury of Dracula

Ako ste se poslednjih godinu dana sekirali jer FFG i Games Workshop više nisu drugari i Fury of Dracula košta kao zdrav bubreg, WizKids je spremio iznenađenje. Četvrto izdanje kultne društvene igre koju je 1987. godine dizajnirao Stiven Hend će ovog leta stići na police, sa novim minijaturama koje će već biti ofarbane. Lovci na vampire, i onaj jedan njihov pakleni drugar koji uvek bira Drakulu, će u novom izdanju naći i osveženu knjižicu sa pravilima, ali i nešto krupnije karte, a sve to nas očekuje u julu po standardnoj ceni od fiftinajn-najntinajn.

 

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.