Boardgames

Osnivač Atarija pravi Amazon Alexa društvenu igru

Ništa kao dobra krimi misterija – samo vi, vaše beleške i blebetavi zvučnik. Zvučnik?

Upravo takvu igru najavio je Nolan Bušnel, osnivač legendarne kompanije Atari, koji je zajedno sa X2 Games razvio ”Cluedo na steroidima”. St. Noire je njihova prva društvena igra koja koristi Amazonov Alexa pametni zvučnik kako bi igrače vodila kroz priču. Alexa će tako pružati naraciju i zvučne efekte, a igrači će joj postavljati pitanja o detaljima. Možda najzanimljivije od svega je da osumnjičeni mogu da lažu, a Alexa će voditi računa i o tajmeru.

Igra, ipak, nije u potpunosti digitalna, jer dobijate tablu i karte. Na tabli su naznačene lokacije koje možete posetiti tokom istrage tražeći ubicu, oružje, kao i tačnu lokaciju na kojoj je ubistvo počinjeno. Rešenje je uvek nasumično, a pritom postoji 6 scenarija sa drugačijim pričama koji traju od 15 do 30 minuta. Detektivi zato moraju da budu veoma brzi, ali i da postavljaju prava pitanja pravim osobama, inače će im ubica pobeći.

St. Noire se očekuje u prodaji do prve polovine marta. Za sada je najavljeno samo izdanje sa Severnu Ameriku. Nešto slično ćemo uskoro videti u igri Detective iz Portal Games.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.