Boardgames

Sensible Object lansira društvene igre za vašeg digitalnog asistenta

”I vi možete biti ovako kul i urbani, hihihi”

Ako ste oduvek želeli da igrate društvene igre sa zvučnikom koji v̶a̶s̶ ̶š̶p̶i̶j̶u̶n̶i̶r̶a̶  je pritom i pametan, uskoro stiže takvav proizvod.

Sensible Object će 2. jula pustiti u prodaju prvu društvenu igru za Amazon Alexa uređaje. To su oni stubići prepuni zvučnika, mikrofona (i špijunskih mikrofilmova?), a takođe i vrlo blebetavi. Navodno ljudi mogu da pričaju sa njima. Svašta.

Elem, prva igra When in Rome je tzv. ”trivia” igra, ili ono što mi znamo kao Zanimljiva Geografija/Perica Sveznalica. Fizička komponenta ima mapu sveta po kojoj se igrači kreću i sakupljaju suvenire, dok ih Alexa propituje u 7 kategorija (hrana i piće, žargoni i slično) o 20 najpopularnijih turističkih destinacija. Sensible Object je za ovaj projekat već prikupio preko 3 miliona dolara, a igra se prodaje po ceni od 30 dolara. Kako saznajemo, vremenom će aplikacija dobijati plaćene dodatke sa još gradova i pitanja, dok verzija za Android dolazi početkom sledeće godine.

Nismo dobili odgovor da li će vam onda Amazon zatrpavati email adresu reklamama za letovanja. Realno je očekivati da je odgovor na to potvrdan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.