Boardgames

Najveći Kickstarter projekat godine je sakupio 6 miliona dolara

Tainted Grail: The Fall of Avalon

Tainted Grail: The Fall of Avalon

Awaken Realms je još jednom uspeo da skupi pozamašnu svotu novca na Kickstarteru za svoj novi ambiciozni projekat.

Awaken Realms, studio koji razvija Tainted Grail: The Fall of Avalon, je na Kickstarter platformi skupio preko 6.25 miliona dolara od negde oko 42.000 finansijera tokom kampanje. Time je ovaj poljski projekat postao najveća kampanja godine i zauzeo je 13. mesto najvećih kickstarter projekata svih vremena.

Tainted Grail je mešavina avantura iz vremena kralja Artura i keltskih legendi i mitova, upakovanih u kooprativno iskustvo sa kartičnim sistemom za rešavanje okršaja. Kao osnova je knjiga od 100.000 reči u kojoj je ispričan ceo zaplet. Igra se odigrava kroz 15 poglavlja, gde ćete za neke morati da odvojite i do četiri sata. Kako je studio naveo, uz dobru priču ide i 1000 originalnih ilustracija i minijature od 50mm.

U proteklih nekoliko godina studio je koristio Kickstarter platformu 8 puta. Nemesis je u februaru ove godine skupio skoro 4 miliona dolara a Lord of Hellas trenutno važi za jednu od najlepših proizvoda izdatih u prethodnih nekoliko godina. Awaken Realms planira da prvi talas proizvoda Tainted Grail stigne do finansijera u avgustu 2019. godine. Pored društvene igre, studio planira da u isto vreme bude spremna i PC igra za rani pristup zainteresovanim igračima.

Kickstarter je postao meka za finansiranje skupih društvenih igara koje često odgovaraju samo određenoj niši igrača. Kingdom Death, kooperativna horor društvena igra, skupila je preko 12 miliona dolara nakon zatraženih 100.000. Taj naslov je 4. na listi najvećih Kickstarter kampanja svih vremena. U 2017. godini na Kickstarter platformi uspešno isfinansirane društvene igre su skupile preko 139 miliona dolara.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.