Articles

2017. je najuspešnija godina za društvene igre na Kickstarteru

Prošla godina se i zvanično smatra najuspešnijom za društvene igre na Kickstarter platformi.

Kickstarter je objavio ovu statistiku, navodeći da od 7033 projekta pokrenutih u 2017. godini, njih 2997 je uspešno ispunilo kvotu i skupilo 172 miliona dolara od finansijera. Direktor sektora za igre na Kickstarteru, Luk Krejn, navodi da su među tim projektima čak 3431 bile društvene igre. To znači da je 49% ukupnih projekata u sekciji igre, bilo vezano za društvene igre. Zanimljivo je da je, od ukupne cifre uspešno isfinansiranih, bilo 2106 društvenih igara. Drugim rečima, 7 od svakih 10 finansiranih projekata su analogne igre.

Kampanje za društvene igre su skupile 142,8 miliona dolara, od kojih je 138 miliona skupljeno od strane uspešnih kampanja (neuspešne kampanje ne uzimaju novac od finansijera). To znači da društvene igre skupile 83% svog novca koji je otišao u sekciju o igrama.

Ove statistike se poklapaju sa ciframa koje je objavila kompanija ICO Partners polovinom 2017. godine. Krejn je potvrdio da je prethodna godina videla više kampanja i uspešnih projekata za društvene igre nego bilo koja druga od nastajanja Kickstarter platforme.

Najuspešniji Kickstarter projekti u prethodnoj godini su bili Kingodm Death: Monster 1.5, Blood Rage, Rising Sun, Gloomhaven i The 7th Continent.

 

1 reply »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.