Articles

2017. je najuspešnija godina za društvene igre na Kickstarteru

Prošla godina se i zvanično smatra najuspešnijom za društvene igre na Kickstarter platformi.

Kickstarter je objavio ovu statistiku, navodeći da od 7033 projekta pokrenutih u 2017. godini, njih 2997 je uspešno ispunilo kvotu i skupilo 172 miliona dolara od finansijera. Direktor sektora za igre na Kickstarteru, Luk Krejn, navodi da su među tim projektima čak 3431 bile društvene igre. To znači da je 49% ukupnih projekata u sekciji igre, bilo vezano za društvene igre. Zanimljivo je da je, od ukupne cifre uspešno isfinansiranih, bilo 2106 društvenih igara. Drugim rečima, 7 od svakih 10 finansiranih projekata su analogne igre.

Kampanje za društvene igre su skupile 142,8 miliona dolara, od kojih je 138 miliona skupljeno od strane uspešnih kampanja (neuspešne kampanje ne uzimaju novac od finansijera). To znači da društvene igre skupile 83% svog novca koji je otišao u sekciju o igrama.

Ove statistike se poklapaju sa ciframa koje je objavila kompanija ICO Partners polovinom 2017. godine. Krejn je potvrdio da je prethodna godina videla više kampanja i uspešnih projekata za društvene igre nego bilo koja druga od nastajanja Kickstarter platforme.

Najuspešniji Kickstarter projekti u prethodnoj godini su bili Kingodm Death: Monster 1.5, Blood Rage, Rising Sun, Gloomhaven i The 7th Continent.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.