Boardgames

Nedeljne vesti 7.12. – 14.12.2018

Ostadosmo zavejani, a to znači samo jedno – savršeno vreme za ostajanje kod kuće i igranje društvenih igara!

A ove nedelje ćemo pregledati šta nas očekuje uskoro (i veoma uskoro) od izdanja, pa tako uskoro možete nabaviti kartašku igru sa grčkim bogovima, praviti zmajeve (ne one koji bljuju vatru), pokušati da sprovedete struju po čitavom komšiluku, ili da samo prijateljima objasnite vrlo jednostavan pojam dok se ostatak stola valja od smeha. Lagane igre u ovonedeljnim vestima, pa da krenemo…

Aerion

Aerion

Od dizajnera igara Onirim i Sylvion stiže još jedna neobična i uvrnuto ilustrovana igra. Aerion je kooperativna igra za dva igrača koji će pokušati da naprave flotu vazdušnih brodova sa vrlo ograničenom količinom resursa. Za svaku od šest letelica potrebno je nabaviti šemu, materijale, ali i posadu koja će upravljati, a to će se određivati rolanjem kockica i odigravanjem karata. Igra će se u izdanju Z-Man Games pojaviti tokom proleća, a u kutiji će biti uključeno šest mini ekspanzija, sa novim izazovima.

Space Base: The Emergence of Shy Pluto

Space Base: The Emergence of Shy Pluto

AEG je skoro najavio prvu ekspanziju za Space Base, popularnu igru rolanja kockica i upravljanja svemirskom flotom i bazom. prva ekspanzija pod nazivom The Emergence of Shy Pluto unosi narativne elemente u igru gde besomučno rolate kockice i regrupišete flotu. U dodatku se nalazi nekoliko scenarija koje možete uključiti u originalnu igru zajedno sa novim kartama. Jednom kada ih dodate oni postaju sastavni deo osnovne igre. Očekivani izlazak ovog dodatka je mart 2019. godine.

Godsforge

GodsforgeAtlas Games je najavio igru Godsforge, magičnu borbu za dva do četiri igrača smeštenu u naslovni grad. Koristeći kockice i karte, igrači će stvarati magije od elemenata i tako postali novi vladar poslednjeg mesta na svetu koje može da zauzda moć materije eterijum. Dakle, ovo je igra koja ima eleminaciju kao ključnu mehaniku, a što manje igrača ostaje to su magije ubojitije i time igra postaje brža. Godsforge izlazi u martu 2019. godine.

Power Grid (Recharged)

Power Grid (Recharged)

Bliži se petnaestogodišnjica od premijere Power Grid igre a Rio Grande Games i 2F-Spiele su, kao slučajno, najavili novu verziju igru u ovoj franšizi. Power Grid: Recharged je osvežena verzija klasika Fridemana Frizea u kojoj su igrači u ulozi elektrodistribucija koje se takmiče za svoje mesto na tržištu i deo profita. Razlika u verzijama je minimalna jer je u novoj verziji samo prečišćeno i pojašnjeno nekoliko škripavih situacija. Power Grid: Recharged izlazi tokom 2019. godine.

Nessos

NessosZa ljubitelje laganih igara, IELLO je najavio Nessos. Ovo je kartaška igra smeštena u grčku mitologiju, a po sredi je igra čistog blefiranja. Igrači su grčki heroji koji su zatvorili bića iz bogate mitologije u amfore, a na svom potezu ćete drugom igraču ponuditi amforu, pokušavajući da ga pritom prevarite i sami izbegnete da sakupite tri Charon karte. Sve to dosta podseća na Secrets, samo sa drugom temom. Nessos će od ovog meseca biti u prodaji.

Wizard Words

Wizard Words

Ovonedeljne vesti zatvaramo jednom brzom party igrom. Wizard Words stiže iz Cryptozoic Entertainment, a u pitanju je timska igra koja se igra u realnom vremenu i to u svega šest minuta. U pitanju je igra pogađanja reči poput Trapwords, sa kvakom da kapiten može da daje tragove u vidu samo jedne reči, pritom pamteći sve što je prethodno rekao, dok su tu nezgodne kletve koje mogu da vas zbune. Igra čak dolazi sa čarobnim štapićem, a u prodaji će se naći tokom 2019. godine.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.