Card Games

Igrali smo Lightseekers na Essen Spiel 2018

Veliki deo Essen Spiel sajma bio je posvećen kartaškim igrama, a oko nam je privukla igra Lightseekers iz PlayFusion.

Lightseekers je brza kartaška igra smeštena u svet Tantos, gde dva heroja pokušavaju da se međusobno umlate armijama stvorenja, magijama i artifaktima. Igra ima zanimljivu mehaniku rotiranja karata nakon kruga, pa tako se u svakom potezu može promeniti oklop, šteta, ili neki drugi efekat koji vaša karta na stolu ima. Kao slavni uzor Magic: The Gathering, ovo je trading card game, što znači da ćete posle kupovine osnovnog špila morati da jurite bustere, ali je dodatna kvaka i što se karte mogu skenirati i tako ubaciti u istoimenu video igru. Takođe, osim šest boja magije kojima karte pripadaju, vaš izabrani heroj dodatno menja pravila igre i donosi nove kombinacije. Do sada su objavljena tri seta i postoji preko 350 različitih karata, a kako igra za ciljnu publiku ima nešto mlađe igrače, tako ni pravila nisu naročito komplikovana.

Jasno, morali smo da sednemo za sto sa prijatnom ekipom iz PlayFusion i odigramo par krugova, pa pogledajte kako Velijah zbunjeno lista karte dok ima flešbek na rane dane MTG-a:

1 reply »

  1. Bili su i kod nas u Londonu, ali sa naslednik om Warhammer Champions. Iako mi je champions bio ultra neprivlacan prišao sam liku koji je stvarno delovao prijatno sa tekstom “Pazi, znam da je veliki hype oko ove igre ali probao sam 3 puta da slušam pravila za ovu igru i zaspao. Ovo je poslednja šansa da me zadobijete.” Lik se samo osmehnuo I rekao da ima pravog lika za mene. Odveo me je kod prosedog tipa za jednim stolom i sa njime sam odigrao jednu od najprijatnijih partija karata u poslednje vreme. On mi ispričao o lightseekers pa sam i to probao online. Igre su stvarno simpatične. Mehanika je sjajna u obe samo me tema warhammera odbija u champions jer je definitivno nalepljena. Ali definitivno su jako prijatni likovi geekovi😁

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.