News

Pendragon se vraća u Chaosium

Jedna duga saga (ili drama, kako vam drago) u svetu roleplay igara je došla do najboljeg mogućeg razrešenja. Pravda zadovoljena, balans postignut u Sili i tako to.

King Arthur Pendragon i Prince Valiant: The Storytelling Game su se vratili u posed Chaosium Inc. koji je originalno izdao ove igre 1985, odnosno 1989. godine. Tokom godina, ove dve igre su menjale izdavače i vlasnike, pa su se tako našle u vlasništvu Green Knight Publishing, pa White Wolf (tj. njihovog partnera Arthaus), da bi nakon toga prešle u Nocturnal Media gde su dobile i nova izdanja. Dogovor da se iz Nocturnal ove igre vrate u Chaosium je postignut još letos na Gen Conu, a sada je ozvaničen.

Obe igre su drastično odskakale o RPG sistema osamdesetih, mada i dosta modernijih, jer se nisu zasnivale na tipičnim fantazijskim temama koje su bile popularne. Pendragon je istorijski RPG, zasnovan na poemama i pričama o kralju Arturu i, kako je sam autor Greg Staford izjavio, to mu je najbolje delo u role playing žanru. Prince Valiant takođe ima polu-istorijski predložak, tačnije kultni serijal stripova, a igra je bila više ciljana ka mlađim igračima i imala veći naglasak na kooperativnom igranju.

Za sada nema planova za nova izdanja ovih igara, a uskoro će se one i sav prateći materijal naći u prodaji kroz Chaosium izdavaštvo.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.