Card Games

Telarov, Guteša i Tančić predstavljaju Srbiju na World Magic Cup u Barseloni

Igrači medžika će ovaj vikend provesti bodreći svoje reprezentacije na Svetskom prvenstvu (World Magic Cup) koje se od 14. do 16. decembra održava u Barseloni, Fira Barcelona – Montjuic.Među 74 reprezentacije koje će se na ovom takmičenju boriti za titulu i novčane nagrade nalazi se i tim Srbije u sastavu Aleksa Telarov, David Guteša i Dragan Tančić.

Prvo se igraju tri runde Team Sealed-a (edicija Guilds of Ravnica) i do četiri runde Team Unified Standard-a. Svaki tim koji pre sedme runde postigne 4 pobede automatski dobija bajeve i kvalifikuje se u drugi dan takmičenja.

Naglasak je na timskoj igri što znači da igrači zajedno prave špilove iz zajedničkog pula karata od 12 bustera za Team Sealed. Takođe, morali su se prethodno dogovoriti oko izbora špilova za Team Unified Standard jer ne smeju da koriste iste karte. Tokom runde sede za jednim stolom istovremeno igrajući svoj meč uz mogućnost savetovanja. Pobedu odnosi tim čija dva igrača pobede u svojim mečevima u toj rundi.

U subotu najbolja 32 tima nastavljaju takmičenje podeljeno u dve faze – u svakoj fazi se igraju do 3 runde Team United Standard-a. U fazi jedan timovi su podeljeni u osam grupa od po 4 tima. Prva dva tima u svakoj grupi napreduju u fazu dva. U fazi dva se šesnaest preostalih timova ponovo deli na 4 grupe i najbolja dva tima iz svake grupe prolazi u treći dan takmičenja. Poslednjeg dana se igraju četvrtfinale, polufinale i finale u Team United Standard-u.

Branilac titule je reprezentacija Japana koju ove godine predvodi Ken Jukuhiro. Pojedine timove krase zvučna imena medžika pa se smatraju ozbiljnim pretedentima na titulu: domaćin Španija – Havijer Domingez sa titulom svetskog šampiona, Danska – Simon Nilsen, Belgija – Paskal Vjeren, Česka republika – Martin Juza, Nemačka – Mark Tobiaš, Slovenija – Robin Dolar, Italija – Andrea Meguči, Portugalija – Marsio Karvalio, Poljska – Gregor Kovalski, Slovačka – Ivan Floh, Amerika – Set Menfild, Švedska – Džo Larson, Argentina – Luis Salvato, Najbolji igrač sezone 2017-18, Slovenija – Robin Dolar. Videćemo ko će imati veću podršku saigrača i pružiti bolju timsku igru.

Verujemo da naša reprezentacija po kvalitetu i iskustvu može parirati drugim timovima i ostvariti zapažen uspeh. Navijamo za naše momke a pratićemo i rezultate balkanskih timova sa kojima se često naši igrači druže i vežbaju pred svetska prvenstva. Na čelu reprezentacije Hrvatske je Vjeren Horvat a Makedonije Vladimir Trajčevski.

Kako su Vizardsi najavili ovo je poslednje Svetsko prvenstvo pa očekujemo ozbiljnu igru i napete mečeve. Prenos možete pratiti na twitchu sa početkom u petak od 10:00h. Dodatne informacije možete naći na ovom linku

Autor: Javorko Petričević

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.