Boardgames

Nedeljne vesti 30.11. – 7.12.2018

Volimo kada vam na kraju nedelje donesemo samo lepe vesti. Onako, kao fino parče torte nakon svega. Slatko i baš taman.

A ovoga puta saznajemo da kreativni fanovi euro igara dobijaju ugovore za izdavanje svojih kreacija, Francuzi se izvinjavaju što su, pa, Francuzi, a ima tu i nekog rolanja kockica. Pored toga, još jedna igra predala se legacy groznici, dok čemo sa  druge strane videti jednu kultnu video igru na tabli. Neki bi čak rekli da je ta igra veoma… solidna… ha…

U svakum slučaju, ove vesti su obeležile proteklu nedelju:

Sve sada mora da postane legacy, pa i deckbuilding igre. Sledeća u nizu igara koja dobija legacy izdanje je Clank! u izdanju Dire Wolf Digital i Penny Arcade. Clank! Legacy: Acquisitions Incorporated nas očekuje na jesen 2019. godine, a poznatu zabavnu formulu mešanja špilova i lupanja šerpama dok zmaj spava proširuje kampanjom kroz koju će se vaša tabla, špil i svet igre menjati. Više informacija o igri nas očekuje uskoro.

Nikada ne treba potcenjivati originalnost i kreativnost fanova. To je uvideo i Lookout Games, jer je upravo izabrao takav jedan projekat da zvanično objavi. Caverna: The Forgotten Folk je bila ekspanzija napravljena u kućnoj radinosti Aleksa Vilbera iz Britanije i dodala je osam novih rasa u igru, svaku sa svojim novim pravilima. Sa velikim brojem odličnih ideja, uključujući nove prostorije i resurse, ovo je ekspanzija koja će poprilično uzdrmati igru. Lookout Games nije najavio kada možemo da je očekujemo u prodaji.

Nakon francuskog izdanja objavljenog ranije ove godine, Ganymede dolazi konačno na globalno tržište. Genijalno nazvani izdavač Sorry We Are French se udružio sa Lucky Duck Games kako bi distribuirao igru na engleskom jeziku. Igrači će voditi korporacije zadužene za kolonizovanje naslovnog meseca planete Jupiter, balansirajući između ”pakovanja” putnika u šatlove i toga koga i kada prevoze. Ganymede će se u prodaji naći krajem februara.

Floodgate Games će dodati ne jednu, ne dve, već tri ekspanzije za svoju igru rolanja kockica i sastavljanja vitraža Sagrada. Svaka od ekspanzija je nazvana po jednoj od tri fasade Sagrada Familie – Strast, Život i Slava. Očekuju nas novi elementi, kompatibilni sa nedavno objavljenim proširenjem za 5-6 igrača, kao i zadaci koje će svi igrači moći da izvršavaju tokom igre i tako ukradu poene. The Great Facade Expansions paket nas očekuje na proleće.

Apstraktna logička igra Tsuro vinuće se u nebo. Tsuro: Phoenix Rising je nastavak serijala, nezavisna igra u kojoj ćemo ponovo kao ”zmijicu” voditi svoj žeton ka cilju, izbegavajući druge igrače i ivice table. Novine su dvostrane pločice za više varijanti igranja, kao i tokeni za dodatni život, odnosno vraćanje vašeg feniksa iz pepela. Iz Calliope Games najavljuju rotirajuću tablu, a igra se u prodaji očekuje tokom sledeće godine.

Snake! Snake? Snaaaake!?
Popularni šunjalačko-filozofsko-uvrnuti serijal video igara Metal Gear Solid izgleda postaje društvena igra. Sa PAX Unplugged sajma dobili smo sliku na kojoj je dizajner Emerson Matsuuchi (Specter Ops, Reef) slikao pored postera igre na kome jasno stoji njegovo ime. Originalno Konamijev serijal na kome je radio Hideo Kojima, sve do ovogodišnjeg izdanja Survive, ovo će biti prvi put da MGS vidimo u analognom izdanju. Više informacija, nadamo se, stiže uskoro od izdavača IDW Games.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.