Boardgames

Nedeljne vesti 28.9. – 5.10.2018

Sve smo bliži Essen Spiel 2018 sajmu te je i broj vesti koje se tokom nedelje drastično povećao. No ne brinite, mi smo napravili finu selekciju da vam pomogne u uživanju u ovom miholjskom letu. Stiže nam jedan reprint i nova igra dva jaka dizajnerska imena. Pfister sprema Blackout: Hong Kong o kriznoj situaciji potpunog zamračenja pomenutog grada, dok Feld dobija reizdanje svoje poznate igre Trajan. Stonemaier Games nam pokazuje kako se pravilno muze krava, te je spremio jos jedan dodatak za fanove megapopularnog hita Scythe. Wizkids nastavlja saradnju sa Wizards of the Coast te je spremio prateću društvenu igru koja ide uz ovogodišnji D&D flejvor – Waterdeep. Splotter Games sprema dodatak za popularnu, tešku i nepraštajuću igru lanaca brze hrane Food Chain Magnate, čije će testiranje biti na predstojećem Essen Spiel sajmu. Ako vam se zavrtelo u glavi od ovoliko noviteta, tu je lagana kartična igra iz Z-Man Games, Narabi.

Uživajte i ponesite duksericu kada izlazite.

Blackout Hong Kong

Blackout Hong Kong

Eggertspiele je najavio novu igru Aleksandra Pfistera (Great Western Trail) pod imenom Blackout: Hong Kong. U ovoj igri igrači će se boriti sa krizom nastalom totalnim i katastrofalnim zamračenjem u ovom gradu dok pretnja od potpunog kolapsa raste. Povratiti izvor struje, organizovati krizne centre i uhapsiti devojke koje kradu patike iz izloga su samo neki od problema sa kojima ce se igrači hvatati u koštac tokom igre. Igra ima pet poglavlja koja mogu biti povezana u jednu veliku kampanju a zamišljena je za solo ili igranje do 4 igrača. Svoju premijeru Blackout: Hong Kong će imati na predstojećem Essen Spiel 2018 sajmu krajem ovog meseca.

Scythe Encounters

Scythe Encounters

Tokom leta Stonemaier Games je održao takmičenje u kome je pozvao fanove svoje hit igre Scythe da pošalju ideje za nove encounter karte koje bi išle uz do sada neobjavljene ilustracije Jakuba Rozalskog. Dizajner igre Dzejmi Stegmajer je od poslatih ideja napravio selekciju i kreirao 32 potpuno nove karte koje ce se naci u novom Scythe Encounters špilu. Ovaj špil će moći da se koristi sam za sebe, gde bi zamenio originalni špil koji dolazi uz igru ili se može zamešati sa istim za veći varijetet. Ovaj dodatak će biti kompatibilan sa svim Scythe ekspanzijama uz preporučenu cenu od 20 dolara. Izlazak je najavljen za 7. decembar.

Food Chain Magnate PHOTO: kmd2000 (BGG)

Food Chain Magnate PHOTO: kmd2000 (BGG)

Da dobar hamburger ne ide bez kečapa dobro zna i Splotter Spellen, koji spremaju prvu ekspanziju za njihovu fantastično kompleksnu (i još fantastičnije skupu) igru Food Chain Magnate. Ovaj izdavač za kraj meseca i Essen Spiel sajam priprema testiranje ekspanzije The Ketchup Mechanism & Other Ideas (radni naziv) će u igru doneti kečap kao dodatni sastojak klope, ali i serviranje kafe uz sokiće i pivo. Splotter takođe razmišlja o dodavanju komponenti i povećavanju igre na 6 igrača, a ekspanzija bi trebalo da bude objavljena tokom 2019. godine. Možete biti sigurni da ćemo se boriti za mesto za stolom tokom prezentacije igre na ovogodišnjem Spiel sajmu.

Trajan

Trajan

Renegade Games Studio i nemački izdavač Huch! su udružili snage da bi za nas spremili reprint vrlo cenjene igre Stefana Felda, Trajan. Originalno izdata 2011. godine, Trajan je igračima dočarao razvijanje Rimskog carstva nakon uspešnih vojnih kampanja imperatora Trajana. Igra koristi rondel mehaniku inspirisanu Mankalom. Tokom partije, do 4 igrača sakuplja poene za napretke carstva u političkoj, vojnoj i ekonomskoj sferi. Novo izdanje nagradjivane igre se očekuje tokom decembra ove godine.

 

Waterdeep: Dungeon of a Mad Mage

Waterdeep: Dungeon of a Mad Mage

Serijal masivnih D&D društvenih igara se nastavlja novim izdanjem iz WizKids. Kooperativna igra Dungeons & Dragons Waterdeep: Dungeon of The Mad Mage vodi igrače u pozdemi grad Skullport gde će juriti blago i izbegavati brojne zamke i nemani. Uz igru dolazi nekoliko scenarija, kao i pravila za solo igranje, a za igrače malo dubljeg novčanika u ponudi će biti i izdanje sa već ofarbanim minijaturama. Isto je ”samo” duplo skuplje od obične verzije. Dungeon of The Mad Mage će moći da se kombinuje sa ostalim D&D igrama, a izlazi u martu 2019. godine.

Z-Man games sa novom igrom Narabi želi da pronađe svoj zen momenat. Ova lagana strateška igra pred igrače postavlja zadatak dizajniranja savršene bašte za meditaciju u što je moguće manjem broju poteza. Iako je u pitanju kooperativna igra, razgovor između igrača će biti ograničen, dok je pokazivanje karata potpuno zabranjeno. Malecna kutija sadrži komponente za 3 do 5 igrača, nosiće simboličnu cenu, a u prodaji će se naći početkom 2019. godine.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.