Boardgames

Nedeljne vesti 17.8. – 24.8.2018

Dok planiramo kako da uopšte na svoje police smestimo sve one igre najavljene na GenCon-u, a i ono što ćemo sigurno pazariti na Essen Spiel, izdavači su najavili ekspanzije za nekoliko popularnih igara i razlog da sa suzom u oku ponovo preuređujemo police. Agricola, Isle of Skye i Caverna: Cave vs Cave dobijaju proširenja, ali i zmajevsko-kartaška igra Dragonfire. U isto vreme, CMON je odlučio da napravio euro igru, dok se u Z-Man Games sprema jedno venčanje.

Evo i šta je sve najavljeno protekle nedelje:

Newton

Newton

CMON će malo odmoriti od igara sa minijaturama i krajem godine će objaviti euro igru Newton. Smeštena u 18. vek, igra postavlja igrače u uloge mladih naučnika koji će, istražujući čuda prirode, pokušavati da steknu slavu i postanu novi Galilej ili Kopernik. Putovaćete po evropskim univerzitetima, istraživati prašnjave naučne enciklopedije i obučavati učenike kako biste postali najveći um Evrope, a igra će podržavati i solo igranje. Newton izlazi 30. novembra.

Love Letter Wedding Edition

Love Letter Wedding Edition

”Dvoje su se tako smuvali”, kaže jedna davno zaboravljena reklama sa nezaboravnim provalama, a nakon silnih pisama princezi došlo je vreme i za venčanje. Love Letter: Wedding Edition će poznatu laganu igru blefiranja i pogađanja karata osvežiti temom kraljevskog venčanja, dok je manje-više sve ono što već znamo i zašto ovu igru praktično uvek nosimo sa sobom. Igra se u izdanju Z-Man Games može kupiti isključivo putem njihovog sajta, a biće simpatičan poklon za stvarna venčanja.

Caverna Cave vs Cave Era II: Iron Age

Caverna Cave vs Cave Era II: Iron Age

Patuljačke pećine za dvoje dobijaju svoje prvo proširenje. Lookout Games je najavio Caverna: Cave vs Cave – Era II: The Iron Age, ekspanziju za kompaktno izdanje njihove simulacije patuljačko-farmerskog života koje je dizajnirao Uve Rozenberg. U ekspanziji dolaze četiri nove runde i gvožđe kao novi materijal od kojeg ćete praviti oružje. Tu su i nove prostorije, kao i građevine, a u igri će dolaziti varijanta za instant prelazak u gvozdeno doba za igrače koji žele brže partije. Izlazak igre je zakazan za oktobar.

Agricola Bubulcus Deck

Agricola Bubulcus Deck

Kada smo već na temi agrikulture, i Agricola dobija novu ekspanziju. Novi špil Bubulcus deck će u svojih 120 karata doneti još varijacija i mogućnosti u igru koja je već prepuna zanimljivih opcija. Polovina špila su nove stvari koje možete pazariti, dok je druga polovina okrenuta treningu, a sve to krasi osveženi grafički dizajn koji se poklapa sa reprintom osnovne igre iz 2016. godine. Lookout Games će ovu ekspanziju objaviti u oktobru.

Isle of Sky Druids

Isle of Sky Druids

Najave iz Lookout Games završavamo ekspanzijom za Isle of Skye. Drugo po redu proširenje je Isle of Skye: Druids, a škotskim gorštacima u borbi za prevlast se pridružuju i nešto spiritualniji saborci. Umesto dodavanja novih mehanika, ova ekspanzija deli fazu kupovine na dva dela, gde u drugoj polovini možete kupiti specijalne pločice sa magičnim simbolima i bonusima koji traju do kraja igre. Isle of Skye: Druids se očekuje do kraja septembra u prodaji. Dok to čekate, pročitajte našu Isle of Skye recenziju.

Popularna deckbuilding igra Dragonfire dobija nova proširenja. Čak pet ekspanzija je najavljeno iz Catalyst Game Labs, od kojih ćemo prve dve videti već u narednih mesec-dva. Prva je Heroes of The Wild, koja će dodati čak 32 nova igriva lika i uvesti četiri rase među kojima su i Lizardfold. Mnogo veća je Moonshae Storm, prva ”kampanjska” ekspanzija sa kojom će biti uvedeno planinsko okruženje i klasa varvarina, zajedno sa velikim brojem novih karata, naravno. Obe ekspanzije se očekuju do sredine oktobra, a u mesecima posle njihovog izlaska igrače očekuju tri male Adventure Pack ekspanzije nakon čega će biti najavljena još jedna velika kutija sa novom kampanjom.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.