Games

The Castles of Burgundy postaje video igra

Kultna društvena igra kultnog dizajnera Stefana Felda će dobiti (za sada još ne-kultno) digitalno izdanje.

Studio Digidiced je najavio da radi na The Castles of Burgundy za stone, prenosne i džepne kompjutere, a da se izlazak igre očekuje tokom 2019. godine. Digidiced nam je već doneo digitalna izdanja igara Agricola, Terra Mystica, Cottage Garden i Isle of Skye čiju smo stonu verziju nedavno testirali. Projekat se razvija u saradnji sa Medienboard Berlin-Brandenberg, nemačkom grupacijom za finansiranje projekata u domenu multimedije, a sa njom je Digidiced već sarađivao na prethodnim igrama.

Igra The Castles of Burgundy je prvi put na stolove ljubitelja društvenih igara stigla 2011. godine u izdanju Ravensburger, kada je i bila nominovana za prestižnu Spiel des Jahres nagradu. Ova igra rolanja kockica, planiranja ekonomske strategije vašeg kraljevstva i, naravno, izgradnje zamkova, lansirala je uspešnu karijeru Stefana Felda i jedna je od najbolje ocenjenih društvenih igara na Board Game Geek – trenutno se nalazi na vrlo visokom 12. mestu.

Što se digitalnog izdanja The Castles of Burgundy tiče, trenutno nije poznato na čemu ćemo sve moći da ga zaigramo, ali pretpostavljamo da su u igri PC, Android i iOS ako se vodimo dosadašnjim Digidiced izdanjima.

Categories: Games, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.