Boardgames

Nedeljne vesti 29.6. – 6.7.2018

Putovanje na more po ovakvoj kiši se može smatrati užasavajućim. Baš o takvim putovanjima pričaće nam nova Fantasy Flight Games ekspanzija za Mansions of Madness, pod imenom Horrific Journeys. KOSMOS nastavlja kreiranje igara za dva igrača baziranih na njihovim hitovima. Na redu je Imhotep. Tom Leman je najavio novu društvenu igru New Frontiers koja bi trebala da bude kombinacija Race for the Galaxy i Puerto Rico igara. Popularni Keyflower dobija kartičnu verziju a Knizijin hit iz 2006. godine Blue Moon City dobija osveženje i reizdanje kroz CMON. Tu su i patuljci u Warhammer društvenoj igri Doomseeker u izdanju Ninja Division. Uživajte!

Mansion of Madness Horrific Journeys

Mansion of Madness Horrific Journeys

Užasna putovanja nas očekuju krajem godine iz Fantasy Flight Games. Ne, nisu u pitanju čekanja na carini i otpali točkovi na sred autoputa, već sledeća ekspanzija za Mansions of Madness. Horrific Journeys igrače vodi u Novu Englesku, gde je putovanje jednog dirižabla pošlo naopako. Veoma naopako. Strah sa onoga sveta se polako nadvija nad ovim mirnim seoskim krajem, a tri nova scenarija, mape, čudovišta i zagonetke stižu u četvrtom kvartalu ove godine.

Imhotep: The Duel

Imhotep: The Duel

Popularna igra građenja spomenika Imothep, dizajnera Fila Vokera (Sushi Go!) dobija verziju za dva igrača. Kao i u “velikoj igri”, Imhotep: The Duel donosi pažljivo korišćenje brodova, nabavljanje materijala za gradnju i zidanje velelepnih spomenika. Smanjeni broj igrača svodi igru na samo pola sata a više informacija ćemo saznati kada igra bude u prodavnicama tokom septembra. Kosmos nastavlja seriju igara za dva igrača baziranih na njihovim hitovima. Do sada su obrađeni Lost Cities, Lord of the Rings: The Confrontation, Targi i The Settlers of Catan.

New Frontiers (FOTO: Tom Lehmann)

New Frontiers (FOTO: Tom Lehmann)

Tom Leman je ovjavio prvu fotografiju društvene igre smeštene u svet Race for the Galaxy. New Frontiers je nezavisna igra koja je inspirisana popularnom kartičnom igrom i ekonomskom hitu  iz 2002, godine Puerto Rico. Dizajner je prilikom objave fotografije naglasio da nova igra nije samo puka kombinacija gorepomenutih igara i da će sadržati neke nove mehanike. Igra je zamišljena za 3-5 igrača ali će dolaziti i sa dodatnim pravilima za duel varijantu. Za sada nema informacija o solo varijanti igranja. Leman je potvrdio da je igra uveliko u proizvodnji i postoji šansa da se pojavi na GenCon sajmu.

Sledeća igra u serijalu ”Key” igara stiže ove jeseni. Kreator Keyflower su najavili kartašku verziju svoje poznate igre, sa naslovom Key Flow. Igra će se zasnivati na mehanikama hita iz 2012. godine, pa će igrači graditi priobalsko naselje, ovoga puta sa draftovanjem karata i ”keyple” radnicima. Zbog nešto bržeg igranja, jedna partija bi trebalo da traje duplo manje nego u Keyflower, a igra će primijeru imati u oktobru na Essen Spiel.

Doomseeker

Doomseeker

Hrabri, ludi patuljci stižu u novoj Warhammer spin-off igri iz Ninja Division Publishing i Games Workshop. Dva do četiri igrača će u Doomseeker biti u ulogama Dwarf Slayera koji traže časnu i spektakularnu smrt pred hordama karakondžula. Ali, pre toga će morati da nanižu dosta odsečenih njuški i ušiju na svojim moćnim sekirama dok prolaze užase Starog Sveta. Igra izlazi početkom avgusta tokom GenCon sajma.

Blue Moon City

Blue Moon City

Blue Moon City se, posle više od jedne decenije, vraća u prodaju sa novim izdanjem. Igra doktora Knizie će ovoga puta biti izdata od strane CMON, a igrači će u naslovnom gradu pokušavati da vrate sjaj drevnim građevinama i pokušati da tako postanu novi gradonačelnici. Igra se očekuje krajem oktobra ove godine.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.