Boardgames

Nedeljne vesti 2.2. – 9.2. 2018

Ovonedeljno izdanje vesti iz šarenolikog sveta kartona, tokena, minijatura i kockica je vrlo kul. Ima tu kul robota, kul detektiva, kul čudovišta i ostalih fantazijskih kreatura, ali i pingvina. Koji su ledeno kul. Budite i vi kul i nastavite da skrolujete.

13 Clues

13 Clues

Bez naročite najave, Cool Mini or Not je upravo lansirao detektivsku igru 13 Clues u saradnji sa dV Giochi. London potresa talas zločina krajem 19. veka, a igrači će kao detektivi Skotland Jarda pokušavati da preduhitre kolege i prvi reše misteriju. 13 Clues je igra skrivenih informacija, sa paravanima iza kojih ćete kriti svoje verno blokče sa beleškama i tragove koje ste otkrili, istovremeno pokušavajući da izvučete potrebne informacije od ostalih igrača. Jedna partija 13 Clues traje oko pola sata, a može je igrati do 6 igrača.

Boss Monster: Rise of the Minibosses

Boss Monster: Rise of the Minibosses

Igra lomatanja po katakombama inspirisana starim Nintendo igrama dobija novu ekspanziju. Boss Monster: Rise of the Minibosses je veliko proširenje ove kartične igre (koje možete igrati i samostalno), a kroz novih 165 karata uvodi mehaniku skupljanja novčića. Tako će vaše sobe i zamke moći da vam donesu koji dukat i finansiraju unapređivanje arhitekture katakombi. Naravno, u kutiji dolaze i nove ”kraljice”, kao i heroji. Brotherwise Games planira da izda ovu ekspanziju 11. jula.

Critical Mass

Critical Mass

Arcane Wonders radi na novoj igri za sve koji vole velike robote (kako to mislite ”neko ne voli velike robote”?). Critical Mass, prva igra dizajnera Kevina Čanga, je igra za dva igrača koji upravljaju ogromnim mechovima. Kako je ovo borilačko-kartaška igra, igrači istovremeno biraju akcije predstavljene kartama na kojima stoji i brzina izvođenja napada. Svaki primljeni udarac oštećuje kritične sisteme a, pogađate, onaj ko prvi eksplodira (u igri!) je gubitnik. Critical Mass izlazi u julu, a osnovna verzija će sadržati mechove Iron Curtain i Patriot, sa planom izdavanja mini ekspanzija u kasnijem periodu.

Ice Cool 2

Ice Cool 2

A sada i najkul najava za najkul igru ove nedelje – najbolja društvena igra za najmlađe (i sve koji su dovoljno pijani) dobija nastavak. Brain Games je najavio Ice Cool 2, igru koja će pičenje pingvina po ledenim sobama maaalkice zakomplikovati dodavanjem zadataka na karticama koje vrede 1 poen, specijalnih moći i trickshot izazovima koji vam donose dodatne nagradne kartice. I u ovom izdanju će se kutija pretvarati u teren za igru, a može se kombinovati sa prethodnom kako bi se dobila mega igra za 8 igrača. Ice Cool 2 izlazi ovog leta na Gen Con.

The Arrival

The Arrival

Cryptozoic Entertainment je objavio datum izlaska, ispolirane i prečišćene, nove verzije igre Martina Valasa, The Arrival. Prvi put prezentovana na Essen sajmu 2016 godine, The Arrival je u novom izdanju dobio osvežene ilustracije i kvalitetnije komponente. Knjiga pravila je takođe prečišćena pošto je to izgleda simptomatično sa igrama ovog sjajnog dizajnera. U ovoj igri igrači će upravljati plemenima u drevnoj Irskoj u potrazi za slavom. Igra će biti dostupna u prodavnicama 21. februara.

 

Prowler's Passage

Prowler’s Passage

Tokom maja meseca, Renegade Game Studios će objaviti igru J. Alexa Keverna, Prowler’s Passage. U ovoj igri, dva igrača su u ulozi lopova  koji su smislili lukav plan za izbegavanje gradskih čuvara. Prokopali su mrežu tunela ispod grada ali ne za građenje metroa. Igrači će prokopavati nove rute, skupljati krijumčarenu robu i kontrolisati razne distrikte u gradu.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.