Articles

Fanovi kreirali PC verziju Twilight Imperium 3

Twilight Imperium nema potrebe posebno predstavljati – epska društvena igra čije se igranje planira sa celodnevnom klopom i donošenjem vreća za spavanje kod drugara je bila i ostala sinonim za apsolutno neverovatno iskustvo koje lako pojede ceo vikend. Igra je letos dobila četvrto izdanje, ali njeno jako dugotrajno treće izdanje sada možete igrati i u digitalnom formatu u udobnosti svog PC-a.

Veliki Twilight Imperium entuzijasta pod nadimkom PsiCom pre nekih deset godina počeo je da radi na Shattered Ascension, modulu za ovu igru koji unosi gomilu novih pravila i komponenata, a vremenom je projekat iz stone igre prešao u potpuno digitalni kada je količina novih komponenata počela da raste. Vremenom je PsiCom našao još nekoliko istomišljenika koji su mu pomagali sa igrom i danas konačno možemo da zaigramo njihovu verziju Twilight Imperium kroz Tabletop Simulator.

Pravljenje ovako nečega nije bilo nimalo naivno – bilo je potrebno modelovati stotinak brodova, dok u pozadini radi skripta sa preko hiljadu linija koda pomoću koje mod rola kockice, automatski sastavlja mape galaksije (mada je užitak napraviti mapu sa društvom), a ima tu i zgodnih funkcija poput snimanja pozicije i brzog resetovanja postavke igre.

Ako vas zanima da provedete nekoliko zabavnih sati sa prijateljima online, nabavite Tabletop Simulator i besplatno preuzmite Shattered Ascension. A ako želite varijantu ”bez struje”, svi fajlovi igre su i dalje javno dostupni. Samo spremite puuuno papira za štampu.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.