Boardgames

Restoration Games povlači Unmatched setove sa tržišta

Unmatched drustvena igra

Žrtva sopstvenog uspeha, eto tako bi se mogao opisati Unmatched. Iako voljen od strane igrača, sistem će ostati “kraći” za dva izdanja tokom narednih meseci.

Restoration Games je najavio da do kraja godine obustavlja proizvodnju dva seta svojih Unmatched proizvoda. U pitanju su kutije Cobble & Fog i Robin Hood vs. Bigfoot, koje važe za trenutno najprodavanije Unmatched proizvode. Prva je naš favorit i sjajna igra za dva igrača, a sadrži Drakulu, Šerloka, Nevidljivog čoveka dr Džekila. Štaviše, toliko je puta došla na naš sto da smo i ofarbali minijature.

Ali, zašto bi neko iz prodaje sklonio nešto što ide kao alva? Džastin D. Džejkobson, osnivač Restoration Games, je objasnio da je po sredi čisto davanje šanse novijim Unmatched setovima da dođu do igračke publike. Prodavnice društvenih igara su najčešća mesta gde se Unmatched prodaje, a rastući broj kutija i ekspanzija za igru znači da moraju i same da skraćuju inventar za pokoju igru.  Džejkobson je poredio ovaj potez sa kompanijom Disney koja slično radi sa svojim filmovima, naglašavajući da su ipak ovi setovi najduže na tržištu. Takođe, nije opovrgnuo šansu da će njegova kompanija ponovo štampati ove kutije, ali je izjavio da za sada nema planova da se to desi.

Budućnost Unmatched sistema je, doduše, veoma svetla. Tokom 2023. i 2024. godine se očekuje 10 novih kutija, od kojih će jedna biti zasnovana na franšizi koja još nije bila obrađena Unmatched sistemom. Restoration Games je takođe najavio i Unmatched Adventures, igru još uvek nepoznatog sadržaja koja će krajem marta biti na Kickstarteru (u redakciji pretpostavljamo da je tema War of the Worlds i da će biti uvedeno kampanjsko igranje). Takođe, 28. februara će Unmatched video igra dostići puno izdanje na Steamu, tako da ljubitelje igre očekuje vrlo interesantna godina.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Categories: Boardgames, News

Tagged as: ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.