Boardgames

Ark Nova i Akropolis osvojile As d’Or 2023 nagrade

Kao i svakog februara, u Kanu se okupe ljubitelji društvenih igara, izdavači i kreativci na četvorodnevnom sajmu društvenih igara. U okviru tog sajma se svake godine tradicionalno dodeljuju i nagrade za najbolje igre na francuskom tržištu. Pošto je francuska jedna od većih izdavačkih i kunzumerskih sila u svetu društvenih igara, ova nagrada je dobar pokazatelj šta nas očekuje tokom godine.

Prošle godine, “pozlaćene” igre su bile 7 Wonders Architects, Dune: Imperium, Living Forest i Bubble Stories. Devet članova žirija je pokušalo da sagleda sva francuska izdanja u periodu od poslednjih godinu dana. Uzet je u obzir kvalitet dizajna igre, ilustracije, izrade, kao i inovativnost i jasnoća pravila. Danas su odabrani i pobednici u četiri kategorije:

As d’Or-Jeu de l’Année (Igra godine)

Za najbolju igru godine nominovani su Distric Noir, That’s not a Hat i Akropolis. Za najbolju je izabran Akropolis u izdanju Gigamic.

Akropolis Gigamic Pitchwise Društvene igre

Akropolis

As d’Or-Jeu de l’Année (Igra za decu)

Dečja igra godine je pripala igri Flashback: Zombie Kidz u izdanju Le scorpion masque. Ona je odnela pobedu ispred Magic Mountain i  Stomp the Plank.

 

Flashback: Zombie Kidz Pitchwise Le Scorpion Masque dru[tvene igre

Flashback: Zombie Kidz

As d’Or-Jeu de l’Année (Initie)

U kategoriji srednje komplikovanih igara pobedu je odnela igra Challengers! u izdanju Z-Man Games. Pored ove igre nominovane su i Turing Machine i Alice is Missing.

Challengers! 1 More Time Games Pitchwise društvene igre

Challengers!

As d’Or-Jeu de l’Année (Igra za eksperte)

U kategoriji ekspertskih igara u najuži izbor su ušle Ark Nova, Federation i Carnegie. Pobdedu je odnela Ark Nova u izdanju Capstone Games. Igra će takođe kasnije ove godine dobiti verziju na srpskom jeziku u izdanju Mipla.

Arc Nova Capstone games Pitchwise društvene igre

Arc Nova

 

Snimak ceremonije proglašavanja pobednika možete pogledati u celosti u ovom videu:

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.