News

Scythe dobija nastavak

Potpuno neočekivano, najavljen je nastavak kultne društvene igre Scythe.

Stonemaier Games iznenadio je ljubitelje društvenih igara širom sveta, a naročito publiku koja voli stratešku igru Scythe, velikom najavom igre Expeditions koja izlazi ovog leta. Ne samo da smo dobili najavu i trejler kroz koji se možemo ukratko upoznati sa novim mehanikama, već je započeta i pretprodaja igre, sa premijerom zakazanom za avgust, tojest GenCon sajam.

Expeditions nas vraća u alternativni početak 20. veka gde slovenski narodi ratuju uz pomoć naftom pogonjenih robota (da ne kažemo: mekova). Nakon što je meteor pao blizu reke Tunguska, avanturisti polaze put Sibira kako bi došli do slave, bogatsva i moći kroz misteriozne artefakte nastale eksplozijom. Kako izdavač navodi, igra će evocirati poznati osećaj igranja Scythe, ali će se ovoga puta koristiti nove mehanike kroz odigravanje karata, ali i samog istraživanja. Naravno, Automa modul je uključen i u ovu igru, a Stonemaier Games je najavio i da će igra biti prevedena na 7 jezika (ali da će lokalizacije tek biti najavljene).

A cena? Prava sitnica, što bi se reklo. U pretprodaji, Expeditions košta 70 dolara, dok će redovna cena igre biti 85 američkih novčanica. Postoji i tzv. Ironclad izdanje koje dolazi sa metalnim novčićima (koji se mogu koristiti i za originalni Scythe) i košta dodatnih 30 dolara. Svakako se čini da se smeši još jedna uspešna godina ovom izdavaču, ako se podsetimo da je Scythe i dalje jedna od najpopularnijih ratnih igara koja sedi na visokom 16. mestu BoardGameGeek tabele.

Na kraju, Džejmi Stegmajer nije mogao ostati mag marketinga a da ne pomene i proširenje za igru Tapestry. Tapestry: Fantasies & Futures. Ova ekspanzija će izaći 1. marta a ujedno će biti i poslednje proširenje koje je planirano za igru izgradnje civilizacija.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Categories: News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.