Boardgames

Lookout Games najavio Nusfjord Big Box

Rosenberg, fjordovi, hladna Norveška i ribarsko selo – sve u velikoj kutiji.

Nusfjord je jedan od Uve Rozenbergovih podcenjenijih naslova. Fanovi ovog autora ga imaju u svojoj kolekciji dok su drugi prostor na polici ustupili nekim drugim, jačim naslovima ovog autora. Uprkos tome Lookout Games je najavio da sprema veliku kutiju ove igre – Nusfjord Big Box.

Ovo je klasično euro izdanje postavljanja radnika u kome je oslikano mirno ribarsko selo u severnoj Norveškoj. Igrači su vlasnici ribarskih kompanija u vremenu kada ne cvetaju ruže (ili šta god cvetalo na ledenom severu). Cilj je razviti luku i okolne poslove i infrastrukturu. Razvijanje flote, sečenje šume, zidanje novih zdanja i održavanje dobrih odnosa sa penzionerima iz sela su vaši zadaci tokom svakog poteza. Ko najbolje izbalansira sve ove obaveze i prikupi najviše poena je pobednik.

Nusfjord Big Box Uwe Rosenberg boardgames Pitchwise

Nusfjord

Velika kutija Nusfjorda će sadržati osnovnu igru sa ekspanzijama Plaice iz 2018. i Salmon iz 2020. godine. Pored ovog već viđenog materijala biće dodate dve nove ekspanzije: Trout i Besokende koji je iz zabave napravio Toni Bojdel, autor Snowdonia, Alubari i Guilds of London igara.  Ekspanzije koje stižu u velikoj kutiji će takođe biti dostupne i kao posebni proizvodi, za one koji žele samo nove stvari.  Nusfjord: Expansion Collection #1 će sadržati Plaice i Salmon ekspanzije a Nusfjord: Expansion Collection #2 dve nove, Trout i Besokende.

Lookout Games je Nusfjord Big Box najavio za drugi kvartal 2023. godine. Ako vas zanimaju druge igre Uve Rozenberga, pročitajte naše recenzije A Feast for Odin, Glass Road, Reykholt i Nova Luna.

Koje su vaše omiljene igre Uve Rozenberga? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.