Boardgames

Igrali smo – Jekyll vs. Hyde

Priča o doktoru Džekilu koji, kada popije misteriozni napitak, postaje čudovišni gospodin Hajd imala je brojne adaptacije. Danas ćemo pogledati kako ista izgleda kao društvena igra.

Jekyll vs. Hyde je neobična kartaška igra za dva igrača. Pred vama je tabla koja predstavlja “padanje u ludilo” doktora, a igrači će se smenjivati u ulogama naslovnog dvojca – jedan pokušavajući da metalnu figuricu pomeri do 10. podeoka, dok će se drugi truditi da Džekil ostane pribran i, pa, čovek.

Kartaški deo je klasični, adutski. Jedan igrač odigra kartu (postoje u tri boje i jednoj džoker), a drugi mora da odgovori bojom. Veći broj nosi talon. Jednostavno. Međutim, postoje tu i specijalne akcije kojima se cela formula izvrće naglavačke i od običnog kartanja ovo postaje ozbiljni sukob umova.

Kako u redakciji obožavamo male igre koje je lako poneti, koje se brzo uče i još brže igraju, morali smo da proverimo kako sve ovo izgleda. A usput ćemo vas naučiti i pravilima ove igre:

Igru za potrebe prikaza ustupio CoolPlay.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.