Boardgames

FFG najavio Twilight Imperium igru sa kockicama

 

twilight inscription društvena igra kutijaSpremite olovke, jer nas uskoro očekuje Twilight Imperium koji će se igrati na papiru.

Povodom 25. godišnjice društvene igre Twilight Imperium, izdavač Fantasy Flight Games najavio je da je u razvoju igra koja će to epsko iskustvo spakovati u neštko kompaktniju i pristupačniju kutiju sa nazivom Twilight Inscription.

FFG je bio poprilično škrt sa informacijama oko nove igre, naglašavajući da nas “prava” najava očekuje tek u narednim mesecima. Ono što smo imali prilike da vidimo je da će, shodno reputaciji igre kojom je inspirisana, Twilight Inscription biti velika društvena igra gde će svaki igrač popunjavati po četiri lista koji predstavljaju istraživanje, ratovanje, tehnologiju i izgradnju. Po nekim podacima koji su procureli, biće isto toliko kockica, ali za sada nije poznato kako će sve to funkcionisati, kao ni koliko će biti naglašena interakcija između igrača, s obzirom da roll n write igre generalno nemaju taj element, barem ne direktan.

Twilight Imperium je društvena igra poznata po tome da, ako idete kod nekoga da je igrate, sa sobom ponesete vreću za spavanje i odvajate čitav vikend za jednu partiju. Novo, četvrto izdanje igre jeste uteglo mnoga pravila, ali je i dalje u pitanju masivna igra osvajanja, istraživanja i diplomatije u svemiru. Kako će to sve izgledati kada se prvo rola pa onda misli videćemo, nadamo se, uskoro kada FFG bude detaljnije predstavio igru.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.