Card Games

Arne Hučenbet osvojio MTG Kaldheim Championship

Od gledaoca, izazivača pa sve do šampiona. Arne Hučenbet je iskoristio svoju šansu i ostvario san pobedom na MTG Kaldheim Championship.

Arne Hučenbet je bio relativno nepoznat širem Magic takmičarskom svetu, dok su na evropskoj sceni znali koliko je opasan pred Kaldheim Championship. Takmičenje je započeo bez poraza nakon prvog dana i postao šampion sa čistom pobedom od 2-0 nad Gregorom Kovalskim. Hučenbet je tokom turnira pilotirao popularni Dimir Rouges špil, dok je Kovalski do finala došao pilotirajući Sulati Ultimatum špil.

Ovaj Challenger igrač do sada ima sedam Grand Prix top 8 završetaka i jedan Players Tour top 8. Ovo je njegov drugi top finiš na najvišem nivou MTG takmičenja. Hučenbet je zaradio 15.000 dolara i poziv za Challenger Gauntlet, turnir na kome najbolji dobija mesto u Magic Pro League i Rivals League.

Kaldheim Championship Top 8

Kaldheim Championship Top 8

Dok je Standard deo turnira prikazao relativno balansiranu metu, runde u Historic formatu su se naginjale i favorizovale Jund Food/Sacrifice špilove. Ovaj arhitip je bio prisutan u 31.3% špilova dok je sledeći najigraniji arhitip. Orzhov Auras, bio zastupljen usamo 14.7% špilova.

This slideshow requires JavaScript.

Sledeći veliki Magic Esport događaj je aprilski Strixhaven League Weekend koji se održava 10 i 11 aprila. Strixhaven Championship je zakazan za 4 jun.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.