Industry

Asmodee kupio Pitchwise

Višesatnim Zoom sastankom 31. marta u 23:59 završeni su višednevni pregovori između dva titana industrije. Portal Pitchwise.net je postao deo Asmodee Entertainment.

Ovo je najnovija i jedna od najvećih akvizicija giganta u svetu društvenih igara. Ujedno je i prva akvizicija jednog sajta iz Srbije, što, složićemo se, pokazuje da smo ipak ekonomski tigar kada smo zapali za oko Zvezdi Smrti poznatoj kao Asmodee. Time se Pitchwise našao u društvu Repos Productions, Board Game Arena, Plan B Games i drugih velikana.

“Veoma se radujem spajanju sa Asmodee. Oduvek smo se divili ekonomskim poduhvatima ove kompanije koja je jedina mogla da priušti ekrane na Essen Spiel sajmu i redovno zakupljivala pola hale. Nadamo se i da ćemo mi biti u pola hale na sledećem Essenu”, izjavio je ovom prilikom Velijah, glavni urednik naše redakcije. Ranko je ostao indiferentan u iščekivanju savršenog RPG-a. Bojan i dalje nije ofarbao sve figure iz FFG naslova koji su sada out of print jer nisu Star Wars.

Direktor Asmodee Entertainment je povodom akvizicije izjavio da je ovo bio jedan od najtežih i najskupljih pregovora koje je morao lično da obavlja. “Verovatno ćemo morati da odložimo sledeći talas ekspanzija dok se finansijski oporavimo, ali vredelo je.” Tačan iznos koji je Asmodee morao da napiše na čeku trenutno ne možemo otkrivati, ali smemo da kažemo da je ipak manji od jednog čika Jove Zmaja.

Vaš i naš Pitchwise će naravno nastaviti sa normalnim radom i kupovina od strane Asmodee neće nimalo uticati na naš dalji rad, niti našu objektivnost prema igrama koje pokrivamo i ocenjujemo. Za sledeću nedelju spremamo uporedni test svih Dobble verzija, 5 novih ekspanzija za Carcassonne i detaljnu analizu oko toga ko bi pobedio u tabliću – Hulk ili kapetan Amerika.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Categories: Industry, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.