Boardgames

Nove društvene igre 05. 04. 2021: Knizia sa svim prilozima

U prvim aprilskim nedeljnim vestima dajemo odgovor na neka od gorućih pitanja. Da li je Ktulu lepljiv? Šta rade kamile kada se ne trkaju? Da li je Dr. Knicija napravio novu igru ili samo reimplementirao svoj stari dizajn? Koliko će se presijavati rođendanska edicija popularne igre Carcassonne? Ove i mnoge druge važne informacije ćete saznati u nastavku teksta. Uživajte!.

Carcassonne 20th Anniversary Edition

Carcassonne_20th_Anniversary_Edition

Carcassonne_20th_Anniversary_Edition

Z-Man Games je otkrio kako ce izgledati i šta će sadržati Carcassonne 20thAnniversary Edition koji uskoro stiže u prodavnice. Ovaj evergrin klasik, rado igran u balkanskim klubovima društvenih igara i na svetskim takmičenjima, dobija novi izgled i nasvirane ilustracije. Pločice će se presijavati, biće tu i UV print kao i nalepnice za vaše miplove, koje naš Danko posebno obožava.  Carcassonne je igra za 2 do 5 igrača i traje oko 45 minuta.

Witchstone

Witchstone

Witchstone

Kao što već znamo, nema meseca da ne bude najavljena nova igra od dr Reiner Knizie. Čika Knizia za ovu godinu sprema nekoliko igara, potencijalnih hitova, a u aprilu će na rafove prodavnica stići Witchstone koju je kodizajnirao sa Martinom Čiaćierom. Igrači će biti u ulogama čarobnjaka koji će, koristeći kotlove, stvarati mrežu magija kako bi svoj obelisk ojačali više od protivničkih. Interesantna strateška igra će biti objavljena u izdanju HUCH! za evropsko tržište.

The Siege of Runedar

The Siege of Runedar

The Siege of Runedar

Knizia po drugi put i još jednom fantazijska tema. The Siege of Runedar je kooperativna igra u kojoj će do četiri hrabra patuljka braniti naslovnu tvrđavu od invazije orkova. Međutim, nije dovoljno samo umlatiti zelenokožce, već i iskopati tunele kako bi se zlato prevezlo na bezbednu udaljenost od rudnika. Igra će se zasnivati na deckbuilding mehanici, imaće i solo mod a u prodaji se očekuje tokom oktobra u izdanju Ludonova.

Spin Circus

Spin Circus

Spin Circus

Blue Orange Games nam je spremio porodičnu igru u kojoj ćemo biti u ulozi artista iz cirkusa koji izvode razne nastupe i kerefeke na osnovu polja na tabli na kome su se zaustavili. U Spin Circus baciš kockicu i izabereš artistu na krugu koji se zatim zavrti i pomeriš se onoliko polja kolko on pokaže. Zatim nastupaš! Ovo je igra za 1 do 4 igrača i u prodavnicama će se naći u junu.

Camel Up: Off Season

Camel Up: Off Season (PHOTO: Pretzel Games)

Camel Up: Off Season (PHOTO: Pretzel Games)

Posle sedam godina od originalnog izdanja, višestruko nagrađivana trkačka igra dobija nastavak. Pretzel Games je najavio Camel Up: Off Season, igru u kojoj ćemo videti šta se dešava između dve trkačke sezone. Kamile se vraćaju redovnim karavanskim poslovima, a beduini će pokušavati da napakuju što više robe na kamile i tako zarade što više dukata. Međutim, morate paziti da ne preopteretite kamilu, jer vam propada isporuka. Igra stiže na police ovog leta.

Sticky Cthulhu

Sticky Cthulhu

Sticky Cthulhu

Da li je Ktulu lepljiv? Na žalost, svi koji su ga videli su poludeli pa nismo imali prilike da doznamo odgovor na ovo goruće pitanje. Na sreću tu je IELLO koji je spremio igru Sticky Cthulhu. Ovo je tematska varijacija igre Sticky Chameleons u kojoj će mesto lepljivih jezika u igri biti lepljivi pipci Ktulua koji hvataju kultiste. Igrači će bacati kockice i hvatati pločice sa kultistima sa ciljem da ostale igrači dovedu do ludila (u igri naravno). Ovo je igra za 2 do 6 igrača i traje oko 15 minuta. U prodaji se očekuje u drugom kvartalu 2021. godine.

Koje društvene igre su vaši favoriti? Da li planirate da kupite novu igru ovog mesca i koju? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.