Boardgames

Nove društvene igre 28. 03. 2021: Sočno voće u proleće

Poslednjeg vikenda u martu čitajte o čak osam novih naslova. Malo Arkham Horrora, malo ekspanzija za Suburbiu i War Chest i dosta novih igara. Tu su Lost Cities Roll & Write, Juicy Fruits, Save Patient Zero, Luna Capital i Inkling. Uživajte!

Juicy Fruits

Juicy Fruits

Juicy Fruits

Ne, ne žvake. Ovo je novi naslov iz studija Deep Print Games i Pegasus. U Juicy Fruits igrači trguju i ispunjavaju manifeste trgovačkih brodova koji prolaze pored njihovog ostrva. A čime trguju – pa sočnim voćem! Bolja trgovina dovodi do bolje trgovačke infrastrukture na ostrvu i do vaše konačne pobede. Ovo je igra za 1 do 4 igrača i traje od 20 do 50 minuta. U prodaji će se naći tokom aprila 2021. godine.

Suburbia 2E i Suburbia Expansions

Suburbia Expansions

Suburbia Expansions

Bezier Games je pre nekoliko dana objavio drugu ediciju njihovog cenjenog naslova Suburbia kao i ekspanzije za dotičnu igru.  Suburbia 2E donosi nekoliko nadogradnji na prvo izdanje objavljeno 2012. godine. Igra ima nove ilustracije, dvostranu tablu za praćenje poena i dolazi sa GameTrayz ulošcima za komponente. Suburbia Expansions je paket od pet, jelte, ekspanzija za osnovnu igru. To su: Suburbia: Suburbia Inc., Suburbia 5-Star, Suburbia Nightlife, Essen i Cons. Hrpa novih pločica zgrada, ciljeva, novih mehanika i dodatak petog igrača će učiniti da provedete dosta sati uz ovu igru i društvo.

Save Patient Zero

Save Patient Zero

Save Patient Zero

Švajcarski izdavač Helvetiq je najavio novu igru pod imenom Save Patient Zero. Ovaj pandemični naslov je dizajnirao Cedrik Martinez a ilustrator je Emiliano Ponzi. U ovoj igri identifikovan je nulti pacijent i dve laboratorije, sa svojim naučnicima, se uz pomoć laboratorijske opreme takmiče koja će prva identifikovati 3 molekula potrebna za protivotrov/ vakcinu. Ovo je igra za 2 do 5 igrač i traje oko 45 minuta. U prodaji će se naći do kraja 2021. godine.

Inkling

Inkling

Inkling

Osprey Games je najavio novi naslov Inkling. Ovo je igra rečima na nov način. Igrači stavljaju karte sa slovima isred sebe u nadi da će igrač do njih pogoditi reč. Ali karte sa slovima su škrabotine i žvrljotine. Jednom rečju, pisano kao svraka nogama. Igrači mogu rotirati, preklapati i igrati se sa svojim slovima sve dok to pomaže igraču do njih u pogađanju zadate reči. Ovo je igra za 3 do 6 igrača i traje oko 20 minuta. U prodaji će se naći u aprilu ove godine.

Luna Capital

Lunca Capital

Lunca Capital

Devir Games je najavio Luna Capital, igru spištanja pločica sa još pridodatim vučenjem karata. Igrači će graditi naseobinu na Mesecu u nadi da će baš njihova postati glavni grad na Zemljinom satelitu. Draftovaćemo karte sa konstrukcijama za naše projekte na pločicama i truditi se da najoptimalnije aranžiramo naseobinu. Ovo je igra za 1 do 4 igrača i traje oko 45 minuta. Igra nam stiže ovoga leta.

Arkham Horror: Secrets of the Order

Arkham Horror: Secrets of the Order

Arkham Horror: Secrets of the Order

Secrets of the Order je sledeća ekspanzija u nizu za Arkham Horror Third Edition. Tema nove ekspanzije je misteriozni kult Order of the Silver Twilight i njihovi zli planovi za Arkam. Ekspanzija proširuje igru i u opasno podzemlje. Tri nova scenarija ispunjena nemrtvima, tajnim kultistima i putovanjem u podzemlje će bar na kratko osvežiti ovaj naslov. Fantasy Flight Games planira da objavi ovaj dodatak do kraja godine.

War Chest: Siege

War Chest: Siege

War Chest: Siege

Alderac Entertainment Group je objavio ekspanziju za njihovu popularnu apstraktnu stratešku igru War Chest. Ekspanzija, War Chest: Siege donosi utvrđene lokacije, tornjeve za opsadu i nova oružja i oruđa za stvaranje i rušenje utvrđenja. Igru je dizajnirao Trevor Bendžamin a ilustracije je radio Dejvid Tompson. Ekspanzija je dostupna u vašoj omiljenoj prodavnici društvenih igara.

Lost Cities Roll & Write

Lost Cities: Roll & Write

Lost Cities: Roll & Write

Lost Cities konačno dobija Roll & Write tretman. Igra Dr. Knicije dobija novo mehaničko ruho u kome ćemo bacati sitne brojeve i napradovati putem šest različitih obojenih staza. Trudićemo se tokom putovanja do izgubljenog grada da eksploatišemo artefakte i polja za ubrzanje na koja ćemo nailaziti. Ovo je igra za 2 do 5 igrača i traje oko 30 minuta. Kosmos je najavio da Lost Cities Roll & Write izlazi u maju 2021. godine.

Koje društvene igre su vaši favoriti? Da li planirate da kupite novu igru ovog mesca i koju? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.