Boardgames

300 000 dolara za društvenu igru iz Srbije

Još jedna domaća društvena igra je postigla uspeh na Kickstarteru.

Pričamo naravno o Forest of Radgost, igri koja je poslednjih nekoliko godina u pripremi i o kojoj smo nedavno pisali kada je Kickstarter kampanja tek započeta. Igru je u međuvremeno podržalo 3000 korisnika ove platforme i, sa 297 hiljada prikupljenih dolara, jedan je od najuspešnijih crowdfunding projekata iz Srbije.

Forest of Radgost je kooperativna igra sa temom slovenske mitologije i jakim naglaskom na pripovedanje. Jedan do čak sedam igrača će ući u naslovnu šumu kako bi našli dvoje mališana iz sela koji su se u njoj izgubili. Usput ćete doživljavate razne avanture inspirisane poznatim pričama naše mitologije, ali i sretati brojna mitološka stvorenja, ale i nemani. Osim što ćete odmotavati priču, kroz partiju ćete i razvijati svoje likove kroz lagani RPG sistem, a autori navode da su želeli da dočaraj osećaj kada se izgubite u šumi.

Forest of Radgost bi u ruke bekera trebalo da stigne krajem godine. Ovo je prvi projekat iz Glama Games, a redakcija Pitchwise im želi još više uspeha sa narednim igrama.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.