Card Games

Kaladesh Remastered donosi nove-stare karte u MTG Arenu

Najnoviji MTG Arena Historic reprint set, Kaladesh Remastered, stiže 12. novembra.

Novi stari set donosi selekciju karata iz Kaladesh i Aether Revolt. Nivo snage u MTGu je poprilično porastao od dana kada su ovi setovi prvi put objavljeni ali sa sigurnošću tvrdimo da će biti karata koje će uticati na balans i metu u Historic formatu. Zanimljivo je da su oba i Kaladesh i Aether Revolt bili dostupni na početku MTG Arene, u njenim ranim danima zatvorenog beta testiranja. Sada se deo ovih karata vraća u Historic format

Kaladesh Remastered stiže nakon avgustovskog Amonkhet Remastered seta. Donosi 303 karte koje će biti dostupne u Historic i limitiranim formatima (draft i sealed). Sculpting Steel je jedina karta koja ne pripada ovim setovima. U novi set nije ušlo 145 karata. To su uglavnom karte zabranjene u Pioneer formatu i još neke koje su bile prejake za ovaj format.

Kada se pojavio Kaladesh u periodu jesen-zima 2017/18 ozbiljno je uzurpirao Standard format. Pet karata iz ovih setova su bile banovane za Standard igranje:  Aetherworks MarvelAttune with AetherFelidar GuardianRogue Refiner i Smuggler’s Copter. Od ovih karata samo Felidar Guardian i Smuggler’s Copter nisu uvrštene u novi set.

Kao što smo već rekli, Kaladesh Remastered , kao i prethodni Amonkhet Remastered, će uticati samo na Historic. Ovo je mnogo “jači” format i biće zanimljivo videti da li će karte koje su bile prejake za Standard imati isti efekat i u Historicu.

Da li igrate Historic format? Koje nove karte će imati najveći uticaj? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.