Industry

Chris Metzen osnovao studio za društvene igre

Možda je Kris Mecen želeo penziju ali ona nije želela njega. Nakon 23 godine provedene u Blizzardu u kome je kreativno usmeravao gotovo sve franšize i izdanja on se 2016. godine penzionisano sa rečenicom – dosta je.

Da nije dosta i da duh i telo uvek žele da se igraju kazuje nam i njegova objava da je odlučio da se bavi društvenim i stonim igrama sa minijaturama. Zajedno sa jos jednim kolegom iz Blizarda, Majkom Gilmartinom, Mecen je formirao Warchief Gaming.

Ko prati Mecenov rad zna da je on pod ovim imenom pokrenuo klub za ratne igre sa minijaturama koji je jako brzo prerastao u okupljanje dostojno mnogih sajmova. U ovom klubu se održavaju bitke i turniri u igrama sa minijaturama kao i sezonski narativno događaji za te naslove (Warhammer i Warhammer 40.000).

Na sajtu novostvorene firme nema baš mnogo informacija o tome koja se izdanja spremaju niti direktori u promotivnom videu ne otkrivaju ništa o novim naslovima, ali nam zato kazuju da su kao klinci odrastali uz društvene igre, Dungeons & Dragons, RIFTS i Warhammer.

Prelazak sa video igara u industriju društvenih igara nije nimalo čudan potez u poslednje vreme. Mnoge kompanije su već to učinile. Mecenov kolega Majk Morhajm je osnovao DreamHaven, kompaniju koja ima dva studija od kojih je jedan Secret Door i koja će dizajnirati i izdavati društvene igre. Riot Games se već oprobao u društvenim igrama a njihov najnoviji naslov King’s Gambit je namenjen širokoj igračkoj populaciji.

Za Warchief Gaming se sa sigurnošću može reći da je njihov kadar dobro finansiran, povezan i uticajan i da uživa poštovanje igrača i igračkih zajednica.

Da li mislite da će Warchief Gaming izdavati društvene igre ili ratne igre sa minijaturama? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.