Boardgames

Najavljena nova League of Legends društvena igra

Tellstones Kings Gambit

Riot Games je odlučan da zasluži to slovo S na kraju reči game. Pored najave čitave lavine novih video igara, spremaju i novu društvenu igru.

Nakon ogromne društvene igre Mechs vs. Minions, koja se redovno rasprodaje, Riot je odlučio da napravi nešto znatno sitnije. Ta novotarija je Tellstones: King’s Gambit, a moći će da je igraju 2 ili 4 igrača. U pitanju je igra tajnih informacija i blefiranja za koju izdavač navodi da će biti brza igra koja se lako uči, ali sa dosta prilika za otkrivanje taktika i prijateljsko takmičenje. I ova igra će se zasnivati na League of Legends, konkretno fiktivnom kraljevstvu Demacia.

Iako nismo dobili neke konkretnije informacije o igri, kada će biti objavljena i kako se igra, video koji je Riot Games objavio povodom 10 godina League of Legends otkrio je par detalja. Na stolu se nalazi red diskova, svaki sa različitim simbolom, a igrači će im menjati mesta i okretati ih. Sve poprilično liči na šah, samo u jednoj dimenziji. Ali, ostavićemo spekulacije po strani dok izdavač ne objavi pravila igre.

Na kraju, studio je najavio da mnogo ozbiljnije ulazi u svet društvenih igara. Zato će tim Riot Tabletop razvijati još nekoliko društvenih igara, o kojima se nadamo da ćemo uskoro čuti više. Do tada, pogledajte sa nama najavu Tellstones: King’s Gambit i ostalih pratećih League of Legends materijala.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.