Boardgames

Nove društvene igre 18. 01. 2020: Bliski kosmički susreti, duel vrste

Godina je tek počela, ali vidimo da će biti odlična za nove društvene igre. Samo, jel te, treba naći vremena za to.

Za ovonedeljno izdanje vesti imamo sve same hitove – novi Sheriff of Nottingham, novi Kemet, kosmički susret za dvoje i anime igra čiju temu ćete uvek želeti da pevate. Govorimo naravno o Cowboy Bebop, koji samo što nije stigao u prodavnice širom sveta. Cosmic Encounter Duel pred sobom ima neviđeno težak zadatak opravdavanja kultnog statusa svog prethodnika, dok će za blesavljenje za stolom biti zaduženi Spycon i Monster Madness.

Cosimc Encounter: Duel

Cosimc Encounter: Duel

Fantasy Flight Games je otkrio da sprema Cosmic Encounter: Duel. Ovo je nova, nezavisna igra u Cosmic Encounter univerzumu  i zami[ljena je za dva igrača. Ova dva igrača predstavljaju dve vanzemaljske rase koje su zbog administrativne greške izostavljene iz Kosmičkog Gradanskog Konzulata. Sada ima mesta samo za jednog kandidata u ovom prestižnom telu te se ove dve rase obračunavaju jedan na jedan koristeći šarene brodove, tajne taktike i jedinstvene akcije u želji da kontrolišu 5 planeta i ostvare pobedu. Ovo je igra za, kao što rekosmo, 2 igrača i u prodavnicama će se pojaviti tokom aprila 2020. godine.

Sheriff of Nottingham 2E

Sheriff of Nottingham 2E

CMON sprema novu ediciju Sheriff of Nottingham. Ne ne blefiramo. Ova igra je 2015 godine osvojila Origins nagradu za najbolju igru i često je viđen gost na svim stolovima gde igrači žele dobar provod, blefiranje i smeh. CMON je 2016. godine otkupio prava za izdavanje ovog naslove od Arcane Wonders a novo izdanje se očekuje u prvoj polovini 2020. godine. Nova edicija donosi nove ilustracije i pročišćena pravila, kao i nekoliko dodataka. Ovo je kompletnije izdanje jer sadrži šestog trgovca, crno tržište i šerifove zamenike. Ovi dodaci su ranije bili dostupni u ekspanziji. Sheriff of Nottingham 2E je igra za 3 do 6 igrača i traje oko sat vremena. Pročitajte našu recenziju Sheriff of Nottingham.

Kemet: Blood and Sand

Kemet: Blood and Sand

Osam godina nakon originalnog izdanja, Kemet se vraća jači, prošireniji i verovatno skuplji. Novo izdanje igre će nositi naziv Kemet: Blood and Sand, a izdavač Matagot navodi da će se u kutiji nalaziti nova mapa sa nekim iznenađenjima, a minijature su krupnije i bogatije detaljima. Sama pravila igre su znatno osvežena, čak i u odnosu na Kemet 1.5, komplet pravila koja je komuna igrača proteklih godina razvijala kako bi modernizovala igru. Nova Kemet društvena igra stiže u prodavnice tokom tekuće godine.

Dungeon Mayhem: Monster Madness

Dungeon Mayhem: Monster Madness

Wizards of the Coast se sprema da međ’ narod pusti Dungeon Mayhem: Monster Madness. Ovo je treći po redu set za ovu laganu porodičnu kartičnu igru. U ovom dodatku sve je naopačke. Igrači su u ulozi monstruma a ne heroja. Svaki karakter ima jedinstven špil karata koji koriste za potpuno uništenje svojih protivnika. Zašto ovakvo ponašanje? Zato što samo najjači dobijaju deo blaga iz tamnice. Monster Madness donosi mesto za šestog igrača kao i neke od klasičnih Dungeons & Dragons monstruma: Beholder, Owlbear, Mimic, Red Dragon Galatinous Cube i Mind Flayer. Ovaj dodatak se može zamešati sa prethodnim naslovima u ovoj seriji ili se može igrati kao zasebna igra. U prodavnice stiže 14. februara.

Spycon

Spycon

Posle urnebesnih igara Spyfall i Spyfall 2, špijuni su napravili konvenciju i pokušavaju da otkriju ko je od njih najbolji. Ili, u slučaju igre Spycon, najblesaviji. Ovoga puta su svi igrači špijuni i podeljeni su u dva tima. Kako je ipak u pitanju konvencija, svi su u kostimima, a vaš kapiten će pokušavati da vam objasni u kom je kostimu tako da protivnički tim ne može da pogodi. Kao da već ovo nije bilo dovoljno otkačeno, tu je i špil karata koje dodatno komplikuju ovu komediju od igre. Hobby World će igru predstaviti na sajmu igara u Nirnbergu krajem januara, nakon čega će se Spycon naći u slobodnoj prodaji.

Cowboy Bebop: Space Serenade

Cowboy Bebop: Space Serenade

Japanime Games je najavio da uskoro sa oboda Solarnog sistema stiže Cowboy Bebop: Space Serenade. Ovo je kartična igra građenja špila bazirana na legendarnoj anime seriji Cowboy Bebop. U ovoj igri igrači su u ulogama članova posade broda Bebop koji se bave lovom na ucenjene glave. Cilj igre je da osvojite sto više prestiža i da osvojite titulu “Najbolji lovac na ucenjene glave u Galaksiji”. Ovo je igra za 1 do 4 igrača i traje oko 60 minuta. U prodavnice stiže tokom marta 2020. godine. Vidimo se svemirski kauboji!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.