Games

Tabletop Playground je nova platforma za društvene igre, isprobajte beta verziju

Tabletop Simulator i Tabletopia imaju novog rivala. Ime mu je Tabletop Playground.

Plasticity Studio nije mogao da izabere bolje vreme za izbacivanje svoje aplikacije/ igre/ okruženja/ simulatora. Nazovite Tabletop Playground kako god hoćete ali vam je odmah jasno da se radi o digitalnoj platformi za igranje i stvaranje društvenih igara. Online naravno.

Ljubitelji online igranja društvenih, rpg i igara sa minijaturama, a trenutno ih ima i više nego obično zbog pandemije, već pitaju “a šta ovaj program nudi što Tabletop Simulator i Tabletopia već nemaju?”.  Pa realno, ništa spektakularno novo i neviđeno. Tabletop Playground ispod haube pokreće Unreal Engine 4. Kao i kod rivala tu je simultano igranje do 8 igrača, moderne i intuitivne kontrole, moćni editor u igri, specijalizovani alati za opskurne igre.

Kreatori Tabletop Playgrounda kao jedan od glavnih aduta navode da njihova aplikacija ima bolju podršku. Naime, postoji poseban sajt, Playground’s Library, koji pokreće Mod.io API koji je crossplatform, na kome možete naći sve igre dostupne za ovaj simulator. Možete ih pretraživati po žanrovima, stilu igranja, broju igrača i kompleksnosti. Moramo priznati da ovaj pristup mnogo bolje izgleda i prija nego tumaranje po Steam Workshop strani za Tabletop Simulator.

Tabletop Playground je u beta fazi i možete ga slobodno preuzeti na Steam platformi. Beta će trajati do 3. maja a kompletan proizvod će biti spreman u drugom kvartalu 2020. godine.

Koji program vi koristite za online igranje društvenih igara? Da li ćete probati Tabletop Playground? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.