Boardgames

Gears of War kartična igra uskoro u izdanju Steamforged Games

Gears of War Card Game društvena igra

Veliki Xbox (i PC) hit Gears of War će se još jednom pojaviti u analognom formatu.

Nakon odlične društvene igre Gears of War:The Board Game koju je 2011. godine objavio Fantasy Flight Games, malo nakon izlaska Gears of War 5 video igre dobili smo i najavu još jedne stone adaptacije. Ovoga puta licenca je u rukama Steamforged Games, koji definitivno grabe najveće licence iz sveta igara. Tako će, posle Dark Souls, Devil May Cry i Horizon Zero Dawn, veseljaci iz Mančestera prebaciti “Zupčanike” u kartičnu igru.

Za razvoj Gears of War: The Card Game zadužen je Tajler Bilman, nekadašnji dizajner Magic: The Gathering. Ovo je igra za dva igrača koju ćete igrati kao kampanju kroz niz scenarija, da li kao snage COG ili vanzemaljci Locust. Svaka misija će postavljati drugačije izazove pred oba igrača, dok će se vaš špil konstantno menjati. U zavisnosti od toga da li ste pobedili ili izgubili će se dešavati i pomenute promene sa kartama koje već vam stajati na raspolaganju u narednoj misiji, što znači da se očekuje ogromna replay vrednost. Neke preciznije detalje oko ovog sistema izdavač nije za sada objavio. Saznali smo da će postojati i neka mehanika koja simulira hvatanje zaklona.

Steamforged Games inače direktno sarađuje na ovom projektu sa Coalition Games, izdavačem Gears of War igara, tako da fanovi mogu da očekuju poznati dizajn, likove i tonu referenci. Gears of War: The Card Game se očekuje u prodaji krajem jeseni ili početkom zime.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.