Boardgames

Nove društvene igre 29. 02. 2020: Skubi grickalice

“… i uspeo bih u tome da nije bilo vas nesnosne klinčadije!” Ako vam ova rečenica zvuči poznato, onda ste kao i mi proveli puno sati uz Skubi Du crtaće. A sada konačno stiže i društvena igra u kojoj ćete raditi upravo ono što i ekipa iz serije – lomatati se po “ukletim” kućama i tražiti “duha” nadajući se da ima nešto ispod tog hodajućeg čaršava. Pored misterija, ove nedelje imamo i gangstersku dilemu, ali i neizbežnu fantastiku, superheroje i svemirske marince.

Zgrabite zato Skubi-grickalice pa zajedno pogledajmo šta je sve novo u svetu društvenih igara.

Gangster's Dilemma

Gangster’s Dilemma

Eagle-Gryphon Games sprema nov naslov u kome ćemo se suočiti sa gangsterskom dilemom. Ili ćemo morati da rešimo tu dilemu….Kako god, u Gangster’s Dilemma igrači će kontrolisati ekipu gangstera koji svojim radom žele da impresioniraju svog gazdu. Gazdini prohtevi se svakog kruga menjaju a gangsteri imaju jednu priliku da mu se dodvore bilo da je reketiranje, paljenje lokala, nameštanje utakmica ili upucavanje u restoranu. Sem gazdinih prohteva, svakog kruga se menjaju i policijske patrole te će ekipe morati malo i da ih podmazuju ili prijave protivničku ekipu. Zvuči zabavno! Igra je za 3 do 7 igrača sa trajanjem od 45 minuta, a tačan datum izlaska još uvek nije poznat.

Scooby Doo: Betrayal at Mystery Mansion

Scooby Doo: Betrayal at Mystery Mansion

Omiljeni nam animirani džukac i njegova hipi družina zvezde su novog izdanje hit društvene igre Betrayal at House on the hill. Mystery Inc družina će po ko zna koji put ući u jezive kuće i skidati čaršave sa raznih karakondžula u Scooby-Doo! Betrayal at Mystery Mansion, a kao i u originalnoj igri u jednom trenutku jedan od igrača preuzima ulogu čudovišta. Međutim, Avalon Hill najavljuje da će ovo biti znatno brža igra, sa trajanjem od svega pola sata, ali i da će koštati malo manje od originala, a da li će postati hit videćemo sredinom maja. Zoinks!

Villainous: Infinite Power

Villainous: Infinite Power

Ravensburger je ispucao sve Disney negativce iz crtaća, pa je došao trenutak da se zagrebe i po drugim franšizama koje Miki Maus ima pod svojim okriljem. A šta je popularnije od Marvel superheroja? Villainous: Infinite Power vam konačno daje priliku da budete Thanos, Ultron, Hela i ostali supernegativci u helankama u pokušaju da zavladate svetom. Igra dolazi sa početničkim i naprednim setom pravila u avgustu.

Blackstone Fortress: No Respite

Blackstone Fortress: No Respite

Ove nedelje Warhammer Quest je postao bogatiji za još jednu ekspanziju. A valjda zato što je sada sezona virusa, Nurgle i drugari su tema Blackstone Fortress: No Respite. Pošast, kijavicu i zgažene šumske jagode širićete u novoj avanturi sa 9 novih minijatura, a Games Workshop je uz to sve upakovao i dodatnu knjižicu koja objašnjava kako da ove “divote” donesete i u druge ekspedicije.

Tournament at Avalon

Tournament at Avalon

Wizkids sprema još jednu turnirsku igru. Uz izlazak Tournament at Camelot sprema se i Tournament at Avalon. Ovo je adutska kartična igra u kojoj su igrači u ulogama vitezova koji se takmiče na turniru da bi dokazali ko je najjači. Normalno. Kartama će vitezovi bockati protivnike i ranjavati ih. Onaj ko na kraju ima najmanje modrica i rana je pobednik. Nova verzija ove igra donosi čarobnicu Morganu Le Fej koja donosi novi nivo strategije i naravno mogućnost pregovaranja i diplomatije. Na turniru. Gde se svi šopaju. Svašta.  Igra je namenjena za 3 do 6 igrača, traje oko 45 minuta i pravo je stigla u prodavnice.

Letterpress

Letterpress

Još jedna zanimljiva igra stvaranja (smislenih) reči nam dolazi iz britanskog studija Osprey Games. Nazvana Letterpress a dizajnirana od strane Robina Dejvida, igra postavlja igračima zadatak da kreiraju reči koje će upecati najviše poena tokom nekoliko rundi. Ovo je kartična igra, te će igrači stalno kupovati slova (na kartama) i ostavljati nepoželjna slova protivnicima. Ovo zvuči kao sjajna mala igra za putovanje i zamišljena je za 1 do 6 igrača sa trajanjem od 20 minuta. Igru već sada možete naći u prodavnicama.

Level 7 Omega Protocol

Level 7 Omega Protocol

Za ljubitelje sci-fi horora i lova na vanzemaljce, stiže lepa vest iz Privateer Press. Njihova igra Level 7: Omega Protocol upravo je dobila novu ediciju, u kojoj dolaze nešto kvalitetnije minijature i osvežena pravila. Po, doduše, visokoj preporučenoj ceni od skoro 100 evra. Pored osnovne igre, u prodaju je vraćena i ekspanzija Extreme Prejudice koja nas vodi u podzemnu bazu gde ruski naučnik razvija još ubitačnijeg mutanta.

Ronestones: Nocturnal Creatures

Ronestones: Nocturnal Creatures

Nosilac liste novih igara Queen Games na Essenu 2019, Rune Stones, dobija prvu ekspanziju. Nocturnal Creatures donosi saveznike i protivnike koji će se motati u mraku. Među prikazanim spodobama je benši koja će donositi nove veštine igračima i visp koji će onom ko ga uhvati dat magične moći. Ova ekspanzija zahteva da posedujete osnovnu igru a već se nalazi u prodaji.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.