Boardgames

Nove društvene igre 08.11.2019: Novembarski noviteti

Nastavljamo prošlonedeljno prelistavanje noviteta prikazanih na Essen Spiel.

Videli smo sledeću veliku kutiju iz Holy Grail Games koja samo što nije stigla u prodavnice, a od autora igre Istanbul stiže potencijalni novi hit u izdanju Queen Games. Međutim, stigle su i neke vrlo interesantne najave – još jedna Fallout društvena igra, novi Sudija Dredd, kao i jedna gusarska igra iz TMG.

Fallout Shelter

Fallout Shelter

I Fantasy Flight Games želi još zalogaja postapokaliptičnog kolača. Posle Fallout društvene igre, kompanija je najavila da sprema post-nuklearnu naslov Fallout Shelter: The Board Game. Ovo je worker placement igra bazirana na istoimenoj igri za mobilne telefone koju je izdala Bethesda Softworks. Igrači su u ulozi nadležnih u trezoru sa zadatkom da promovišu srećne misli i inspirativna dela ostalim sugrađanima na spratu, nakon smrti glavnog direktora trezora. Ovo ne radite iz ljubavi već da bi obezbedili što veći broj glasova na predstojećim izborima. Gradićete nove prostorije, obrađivati bašte, obezbeđivati električnu energiju i vodu sa ciljem da srećni građani glasaju za vas. Igra je namenjena za 2 do 4 igrača i u prodavnicama će se pojaviti u prvom kvartalu 2020. godine.

Dominations

Dominations

Holy Grail Games nas je na Essen Spiel 2019 sajmu obavestio da u prodavnice tokom novembra stiže Dominations. Ova igra je finansirana putem Kickstarter kampanje u julu 2018. godine a sada stiže i u prodavnice. U ovog igri igrači su u ulozi primitivnih plemena i smeštajući trouglaste domine šire populaciju i ostvaruju nova saznanja koja će, kako vreme prolazi, oblikovati njihovo društvo. Sa ovim znanjem mogu graditi gradove i ovladati novim veštinama. Svaka veština postaje stub njihovog društva i otvara nove mogućnosti za kasniji deo igre. Ova igra stvaranja civilizacije je za 2 do 4 igrača i zamišljeno je da traje oko 2 sata.

Judge Dredd: Starter Set i Judge Dredd: Core Rules

Judge Dredd: Starter Set i Judge Dredd: Core Rules

Warlord Games je najavio prangijanje u svetu budućnosti. U prodavnice stiže Judge Dredd: Starter Game i Judge Dredd: Rulebook za njihovu liniju Judge Dredd Miniatures Game. Kompanija je 2000AD licencu kupila još 2016. godine ali je tek sada spremna sa proizvodima. U startnoj kutiji se nalaze minijature bandita i sudija kao i dvostrani mat za igranje. Knjiga pravila. Judge Dredd: Rulebook, dolazi u tvrdom povezu i proširuje pravila iz Starter Seta i predstavlja osnovu za dalja izdanja 2000AD minijatura. Tu su pravila za borbu u zgradama, koriščenje vozila i razvijanje fakcija u kampanjskoj igri.

Chrono Corsairs

Chrono Corsairs

Tasty Minstrel Games sprema piratski naslov Chrono Corsairs. Igrači su u ulozi pirata čiji su brodovi razoreni čudnom olujom koja ih je usput i bacila u misteriozni zaliv na još misterioznijem ostrvu. Da stvari budu jos misterioznije, znači supermisteriozne, ostrvo je u kovitlacu vremenskog procepa. E sad, kroz sva ova čuda igrači, pirati, će, naravno, skupljati blago ne mareći za svoje živote. Jer kako stari morski vukovi kažu, svaka oluja jednom prođe. A kada prođe, pirat sa najviše blaga je pobednik. Igra je zamišljena za 2 do 5 igrača i traje do sat vremena. Ovaj naslov će se u prodavnicama pojaviti do kraja ove godine.

Rune Stones

Rune Stones

Rudiger Dorn je na Queen Games štandu prikazivao svoju sledeću igru – Rune Stones. Kao što smo i očekivali od ovog izdavača, omot igre je apsolutno neprivlačan (diskutujući jutros smo pokušavali da se setimo kako je uopšte izgledao), ali je sadržaj mnogo zanimljiviji jer je u pitanju deck building igra. Runsko Kamenje nas stavlja u uloge druida koji petljaju sa naslovnim kamenjem i artefaktima, prizivaju živuljke i jure poene. Igra bi trebalo da, u trenutku dok ovo čitate, bude već u prodavnicama.

Super originalno nazvana igra Pictures će tokom novembra biti objavljena u izdanju PD-Verlag. Ovo je porodična igra u kojoj ćete, od priloženih drangulija, pokušavati da složite jednu od slika sa table. Kvaka je što svi igrači to rade istovremeno, a onda će pokušati da pogode šta je ko pravio. Jedna partija traje svega 5 minuta, pa je u pitanju ipak filler naslov.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.