Boardgames

Ručno pravljene RPG kocice su ogromni hit na Kickstarteru

Dispel Dice je startovao svoju prvu Kickstarter kampanju, kao i mnogi drugi pre njih, za kockice za igranje. Za manje od 24 sata skupljeno je preko 1.5 milion dolara. Šta se upravo desilo?

Karen Vang je izgleda učinila sve kako treba. Promotivni video je odličan i fokusira se na ono što je važno svim ljubiteljima ovog proizvoda – estetika, sjaj, luksuz i glamur. Ovo su kockice koje će biti odličan poklon čak i onima koji ih imaju previše.

Kockice su napravljene od smole i silikonskih kalupa koje Vang pravi sama. Blistanje dolazi iz sjajnih komadica koji su zadržani u smoli tokom ubacivanja u kalup. Ručno su bojene i, zbog kompletnog manuelnog procesa izrade, ni jedan set nije isti.

Dispel Dice Debut Collection With Sharp Edges & Inclusions -- Kicktraq Mini

Dok ovo pišemo, kampanju je podržalo 14.425 bekera, a ostalo je još 30 dana do kraja. RPG igrači su poznati po obožavanju svojih kockica. Često u klubu viđam da svaki igrač ispred sebe ima svoju kutiju sa omiljenim setom. Na sajmu sam prisustvovao kako moj prijatelj GM kupuje vrlo skupe kockice za sebe dok je za ostale igrače, koji nemaju svoje kockice, kupovao obične, jednobojne, jednako dobre, ali dosadne setove.

Kako narod kaže, svaka roba ima svog kupca. U ovom slučaju, njih skoro 15 hiljada.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.