Boardgames

Nove društvene igre 02. 11. 2019: Groznica Essenske večeri

Uf. Tako. Raspakovali smo kofere, protegli se kao mačori (dok pucaju leđa od nošenja kutija), pa da završimo i ovaj mesec sa onim što znate da dolazi krajem svake nedelje – pogledom na nove društvene igre.

O ovogodišnjem Essen Spiel sajmu ćemo pričati naknadno, ali ćemo za sada početi sa čak četiri igre koje su prikazane i puštene u prodaju na samom sajmu, kao i jednom velikom i jednom malo manjom najavom. Nešto od ovoga se već nalazi i u našim rukama, tako da očekujte uskoro utiske. Za sada, da pređemo na prelistavanje poslednjih nedeljnih vesti za oktobar.

The Queen's Collection

The Queen’s Collection

Queen Games slavi 30. rođendan i povodom toga je pripremio poprilično meta igru. U The Queen’s Collection ćete sređivati kraljičinu kolekciju igara koje su, naravno, upravo igre ovog izdavača. Igra je veoma fleksibilna sa svojih 16 karata, pa se može igrati takmičarski, solo, kooperativno, čak i timski. Po sredi je čisto kolekcionarski proizvod, tako da ulovite svoj primerak ukoliko se smatrate istim. Izdavač nije naglasio koliko primeraka će se naći u opticaju.

 

Maracaibo

Maracaibo

 

Capstone Games u saradnji sa Game’s Up je na Essen Spiel 2019 prikazao i nakon toga pustio u prodaju novu igru Aleksandra Pfistera pod imenom Maracaibo. Ova tvrda strateška igra smeštena u 17. vek na Karibima će voditi do četiri igrača kroz pustolovine na otvorenom moru koji dok pokušavaju da se obogate. Budžiće svoje jedrenjake, ispunjavati zadatke i voditi opasne ekspedicije i to sve zarad šake zlatnika. Igra ima jedinstveni story mode, koji donosi kampanjsko igranje i uživanje u priči koja se razvija tokom igranja.

The Last Bastion

Last Bastion (Essen Spiel 2019)

Antoan Bauza objavio je igru koja je duhovnih naslednik njegovog co-op hita Ghost Stories. Ovog puta idemo u fantazijska vremena, jer ćemo u Last Bastion braniti utvrđenje od orkova, goblina i ostalih čudesa igrajući kao jedan od osam likova. Igra donosi gomilu novih mehanika i mogućnosti koje stavlja pred igrače a, složićete se, izgleda vrhunski na stolu. Pritom je Repos Production uspeo da zadrži sasvim fer cenu, iako su minijature super detaljne.

Deranged (Essen Spiel 2019)

Deranged (Essen Spiel 2019)

Hobby World je na Essen Spiel 2019 prikazao horor naslov Deranged koju je radio German Tihomirov a ilustrovao Anton Kvasovarov. Ovo je polu kooperativna gotik avantura u kojoj se igrači trude da prežive tri dana i tri noći u gradu koji je pomahnitao. Tokom dana zatečeni igrači će skupljati resurse i opremati se za predstojeću noć. Kada padne noć, polako će ludeti i boriće se protiv monstruma i najmanje jednog igrača koji će se njima pridružiti. Ovo je igra za 3 do 6 igrača sa trajanjem od jednog do dva sata. Za englesko tržište igru će raditi Ultra Pro.

Detective: Season One

Detective: Season One

Ignacij Trževiček, šef Portal Games, je najavio novu igru u Detective svetu pod imenom Detective: Season One. Ovo je kooperativna igra za jednog do pet igrača koji će rešavati šest nezavisnih slučajeva. Igra će takođe imati i pojednostavljena pravila koja će biti pristupačna za porodično igranje. Trajanje igre je oko 90 minuta. Ovaj naslov će se u prodaji naći u drugoj polovini 2020. godine.

God of War card game

God of War: The Card Game na Essen Spiel 2019

Najavljen pre nekoliko meseci, kartični God of War je i zvanično pušten u prodaju, a na sajmu Essen Spiel publika je imala prvu priliku da isproba i nabavi ovu igru. Zabrađeni Kratos, nordijska božanstva i dečko zvani BOI, sve je to CMON direktno preneo na karte iz prošlogodišnje hit PlayStation 4 igre. Prvi utisci igrača su pozitivni, a mi se nadamo da će ovo konačno biti dobra adaptacija video igre na tablu posle duže suše.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.