Boardgames

30 miliona dolara investirano u Exploding Kittens

Voleli ih ili ne voleli, činjenica je da su Eksplodirajući Mačići popularni. A to je primetila i jedna firma sa punim koferima šuškavih novčanica.

Exploding Kittens je najavio da je primio investicioni kapital vredan 30 miliona dolara od TCG Capital Management za finansiranje njihovog daljeg rasta. Kompanija je navela da će novac biti korišćen za stvaranje novih igara za fanove, proširenje postojećih intelektualnih svojina na konvencije i skupove, proširenje tima i bolju kontrolu proizvodnje i distribucije svojih igara.

Exploding Kittens

Exploding Kittens

Exploding Kittens, jednostavna i zabavna kartična igra Šona Smola i kreatora stripa The Oatmeal se pojavila 2013. godine i potpuno pomutila scenu društvenih igara kada je probila rekord svojom kampanjom na Kickstarter platformi. Igra je u periodu od mesec dana skupila 8.8 miliona dolara od 219.000 bekera. Od tada je kompanija izdala još nekoliko naslova među kojima su i Throw Throw Burrito, Bears vs Babies i skorašnji naslov On a Scale of One to T-Rex Volfganga Varša. Tu se rast kompanije ne završava, jer je najavljena i konvencija Burning Cat koja će svoje prvo izdanje imati u Portlandu (američka država Oregon) u maju 2020. godine.

Detalje o ovoj investicij možete pronaći ovde.

Categories: Boardgames, News

Tagged as: ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.