Card Games

CMON najavio God of War društvenu igru

Nakon što je polupao celu Grčku, a i jedan deo vikinških zemalja, Kratos će sesti za sto i igrati karte.

U aktuelnom talasu ”analogizacije” popularnih video igara, konkretno PlayStation hitova, bilo je neminovno da vidimo i God of War društvenu igru. Upravo to je najavio CMON, jer spremaju God of War: The Card Game, igru koja direktno prati najnovije Kratosove pustolovine sa PlayStation 4 konzole.

Ragnarok se bliži, a Kratos i Atreus (ili ”DEČKO!” kako ga brižni otac češće naziva) uz pomoć Mimira, Broka, Sindrija i Freje će pokušati da zaustave uništenje Midgarda. Do četiri igrača će tako udružiti snage, boreći se protiv mitskih bića i istražujući lokacije iz video igre. Umesto table, karte ćete slagati u mozaik kojim će biti prestavljena sledeća velika prepreka, dok prethodne pustolovine (a i nezavršeni zadaci) ostavljaju posledice na dalji tok igre. CMON naglašava upravo taj element i navodi da će God of War: The Card Game imati veliki broj različitih završetaka u zavisnosti od izbora koji igrači naprave, ali i samih moći koje se razlikuju između odabranih likova.

Igra će imati jak deckbuilding element, takođe. Vaš početni špil je unikatan, a daljim igranjem ga menjate, ubacujući ili izbacujući karte u zavisnosti od toga za kakve izazove se spremate. Vizuelno, igra vuče ilustracije direktno iz video igre, pa ćemo videti kombinaciju renderovanih modela i vikinške ikonografije. Pomenuto je da će postojati i solo mod, mada nije objašnjeno kako i da li će se razlikovati od regularnog igranja.

God of War: The Card Game se u prodaji očekuje tokom jeseni. Cena za sada nije poznata, a CMON je objavio i kratki tizer video:

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.