Boardgames

Nove društvene igre 24. 01. 2020: Sudar kultura na monumentalnom nivou

Ove nedelje samo zabavne igre i malo ozbiljnih okršaja na, kako naslov kaže, monumentalnom nivou. Ajde prvo ozbiljne stvari da rešimo. Wizkids je najavio reizdanje Clash of Cultures koji je prvobitno radio Z-Man Games. Eto to je to. A sad zabava! Bićemo pčelice Maje u Next Move igri Beez, leteći goblini u IELLOvom Flyin’ Goblin i tražiti zlato na Divljem zapadu u Gold River. A kada se od svega toga umorimo, gledaćemo u zvezde i uživati u noćnom nebu. Uživajte u nedeljnim vestim!

Gold River

Gold River

Lumberjacks Studio nas vodi u vreme zlatne groznice u igri Gold River, koju je dizajnirao duo Brunoa – Katala i Faiduti. Ovo je osvežena verzija igre Boomtown, originalno objavljene 2004. godine, u kojoj ćete kroz pametne poteze na aukcijama pokušati da nabavite ljudstvo i opremu za kopanje zlata. Gold River će takođe imati posebna pravila za igru u 2 igrača, kao i pokerašku varijantu, a u prodavnice stiže krajem ovog meseca.

Clash of Cultures: Monumental Edition

Clash of Cultures: Monumental Edition

Nekadašnji nenadani (i nedostupni) hit iz Z-Man Games, Clash of Cultures, vratiće se ovog novembra u WizKids izdanju. Ha, eto naših starih drugara još jednom u nedeljnim vestima! Clash of Cultures: Monumental Edition će u jednoj kutiji spakovati osnovnu igru, ekspanzije Cultures i Aztecs, kao i nove minijature, a koštaće nimalo sitnih 140 zelembaća. Ali, igrači se kunu, ova igra je klasik, iako je za najudobnije igranje bilo potrebno dodavati ekspanzije.

Beez

Beez

Zujanje u košnici stiže iz Next Move Games, koje znamo po fenomenalnim Azul društvenim igrama. Njihova nova mozgalica je Beeez, u kojoj ćemo biti vredne pčelice koje zuje unaokolo, sakupljaju nektar i onda isti moraju da slože u košnice. Biće tu i tajnih zadataka i dodatnih komplikacija oko slaganja i bodovanja, a igra, očekivano, izgleda prelepo. Igra će biti puštena u prodaju sredinom juna na Origins sajmu.

Stellar

Stellar

Nije interstelar već samo Stellar. Renegade Game Studios nam sprema kartičnu igru pomenutog imena koju su radili Mat Ridl i Ben Pinčbek. U ovoj igri ćemo uzeti naše teleskope i pažljivo ćemo promatrati noćno nebo. Skupljaćemo informacije o položaju zvezda i ostalih nebeskih tela i praviti mapu noćnog neba. Astronom amater koji posle 11 rundi ima najviše poena je proglašen pobednikom i dobija toplo mleko i kolačiće. Stellar je igra za 2 igrača i traje oko 30 minuta. U prodavnicama će se naći tokom prvog kvartala 2020. godine.

Flyin Goblin

Flyin Goblin

Da li ste znali da goblini postoje? I da mogu da lete? Doduše uz pomoć katapulta ali to sad nije bitno. Bitno je da je francuski izdavač IELLO spremio zabavnu igru pod imenom Flyin Goblin. U njoj ćemo, ne brinite, katapultom lansirati gobline u dvorac. Tačnije u razne odaje dvorca koje sadrže raznorazna blaga, đakonije a ponekad i stražu. Kutija igre predstavlja dvorac koji je podeljen na prostorije u koje se ubacuju goblini. Cilje je skupljati što više blaga iz dvorca i optimizovati korišćenje svoje leteće armije lopova. Ovo je igra za 2 do 4 igrača i traje oko 30 minuta. Tačan datum izlaska igre još uvek nije poznat.

Cabo Deluxe Edition

Cabo Deluxe Edition

Cabo, prvi put objavljen 2010. godine a zatim i drugi put prošle godine kao Cabo Second Edition, dobija deluks izdanje. Bezier Games je najavio da sprema baš to, Cabo Deluxe Edition, za sve ljubitelje ove male kartaške igre. Ova verzija donosi različite pozadine na špilovima karata što pomaže pri pripremanju partije. Cabo je igra za 2 do 4 igrača i traje oko 45 minuta. U prodavnicama će se naći sredinom februara.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.