Games

Fury of Dracula dobija digitalno izdanje

Grof će ponovo harati Evropom, ovog puta u digitalnom izdanju Fury of Dracula. Ne, ne na Google mapama.

Fury of Dracula je objavljen 1987. godine u izdanju Games Workshopa. Ona predstavlja sjajan primer igre sa skrivenim kretanjem gde je jedan igrač u ulozi poznatog vampirskog grofa dok ostali igrači, u ulozi lovaca na vampire i ozlojađene familije, rade zajedno na praćenju šišmiša, pronalaženju mesta gde se skriva i, naravno, prezentovanju mu glogovog kolca. Vampir mora da izbegava lovce putujući Evropom i usput skrivajući šest vampira. Drakula ima prednost da je nevidljiv za igrače dok lovci imaju specijalne veštine koje mogu da koriste tokom potere.

Nakon što je tokom 30 godina od izdavanja bila više puta van štampe prava na istu je pokupio Wizkids koji je doneo četvrtu ediciju. Na njoj je kao kodizajner potpisan Kevin Vilson, jedan od dizajnera Elder Sign.

Fury of Dracula

Fury of Dracula

Digitalna adaptacija Fury of Dracula će biti bazirana na gorepomenutoj četvrtoj ediciji. Razvojni tim je Nomad Games koji je do sada potpisao mnoge digitalne verzije društvenih igara, među kojima su najpoznatije Talisman, Mystic Vale i Fighting Fantasy serija.

Trenutno nije poznat datom izlaska ove igre kao ni platforme za koje se ista pravi, te čekamo nove informacije od izdavača.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.